Kurumsal Organizasyonlar

Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz kurumsal yarışma ve etkinliklerimize, Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce öğretmen ve öğrenci katılmaktadır.

Eğitim adına geleceğe dönük çalışmalar yaptığımız ve eğitimi yalnızca okul sınırları içerisinde tutmadığımız bu organizasyonlar, “Özel Ege”nin eğitim felsefesini yansıtmaktadır.

21. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI

Okullar Arası Matematik Yarışması, bütün bilim dallarının ve akademik branşların temelini oluşturan matematik alanında daha ileri çalışmalar yapabilecek potansiyele sahip gençlerin belirlenmesi, bu alanda yetenekli olan öğrencilerin rekabet güçlerinin artırılması ve en önemlisi matematik dalının daha fazla sevilmesini sağlayan bir yarışmadır.

Geçmiş Yıllara Ait Sorular

3. ERASLAN VAKFI TÜRKİYE LİSELER ARASI MÜNAZARA TURNUVASI

Bir “Bilim ve Liderlik Okulu” olan Özel Ege Lisesi, bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Eraslan Vakfı Türkiye Liseler Arası Münazara Turnuvası’na ev sahipliği yaparak Türkiye’nin dört bir yanından gelecek gençleri kültürel ve sosyal bir ortamda buluşturacaktır. Turnuva Yürütme Kurulu kararı gereği, Özel Ege Lisesi öğrencileri turnuvaya “gölge takım” olarak katılacak ve derecelendirmeye dahil edilmeyecektir.

Şartname

Eraslan Vakfı Türkiye Liseler Arası Münazara Turnuvası “Liderlerin Oyunu” olarak bilinen münazara çalışmaları, Özel Ege Lisesinde uzman kişilerin verdiği eğitimlerle 2012 yılında başladı. Öğrencilerimiz çok kısa sürede ülkenin kayda değer turnuvalarında, birçok derece elde etti. Danışmanlığını Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerinin yaptığı Özel Ege Lisesi Münazara Kulübü, farklı takımlarla birçok turnuvada finale kalmış ve birincilik ödülleri kazanmıştır.  Münazara alanında yerleşik bir kültüre sahip olan okulumuzda, her yıl düzenlenen  Eraslan Vakfı Türkiye Liseler Arası Münazara Turnuvası’na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz.

18. GÜNAYDIN EDEBİYAT ÖYKÜ, ŞİİR VE MASAL YAZMA YARIŞMASI

18’incisini düzenlediğimiz Günaydın Edebiyat Öykü, Şiir ve Masal Yazma Yarışması sayesinde edebiyat yoluyla insani değerleri ortaya çıkarmayı, gençlerin toplum içindeki duruşlarına olumlu ve kalıcı bir nitelik kazandırmayı, ana dil bilincini geliştirmeyi, dilin doğru ve etkin kullanımına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

17. FEN ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI

Fen Araştırma Projeleri Yarışması, gençliği temel ve uygulamalı bilimlerde araştırmaya özendiren, bilime meraklı gençlerin yolunu açan ve onların “geleceğin bilim insanları” olarak yetişmesini amaçlayan bir yarışmadır. 21’incisini düzenleyeceğimiz Fen Araştırma Projeleri Yarışması, öğrencilerimizde özgür düşüncenin, yaratıcılığın, uygulamalı bilimselliğin ve teknik becerilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır.