Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Bilim ve Liderlik Okulu Özel Ege Lisesine hoş geldiniz.

“Dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşayabilecek, ulusal değerlerine bağlı, geleceğin güvenilir liderlerini yetiştirmek” misyonuyla çıktığımız eğitim yolculuğumuzda, çevresini ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşıma tutkusu olan geleceğin lider adaylarını yetiştirmeye çalışıyoruz.

Özel Ege kültüründe çalışma, sabır ve tevazu gibi öne çıkan klasik değerlerimizin yanında yenilikçi anlayışa ve gelişime önem verir; öğrenciliğin ve yaşamın sadece akademik başarıdan ibaret olmadığına, genç bir insanın başta ailesi olmak üzere her türlü sosyal çevrede kendisiyle barışık olmasının gerekli olduğuna inanırız.

Öğrencilerimizin akademik başarılarını ileri düzeye taşımak, şüphesiz, üzerinde titizlikle durduğumuz önceliklerden bir tanesidir.  Bununla birlikte okulumuzun toplam alanının yaklaşık %80 ile %85’i gibi yüksek bir kısmını sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel çalışmalarımızı icra ettiğimiz mekânlara ayırmak suretiyle evlatlarımızın birey olma yolunda da yanlarında olmaya çabalıyoruz.

Bu okulun vizyonunun merkezini nitelikli ve zarif insan ilişkileri oluşturuyor.  Bugünün modern dünyasının merkezinde teknoloji büyük bir yer tutsa da kendimizle, sosyal çevremizle ve doğayla iç içe olmak; sağlıklı ve huzurlu kalabilmek için büyük önem arz ediyor.  “Yolu yürümeye başladığında yol sana görünür.” der Mevlânâ.  Öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte ilerlediğimiz yolda sayfamızın size bir fikir vereceğini ümit ediyorum.

En iyi dileklerimle,

YANSI ERASLAN