Özel Ege’de “yaşam boyu spor” ve “aktif beden = aktif beyin” ilkelerini benimsiyoruz. Sahip olduğumuz fiziksel imkânları kullanarak öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlamaya yönelik ders programları oluşturuyoruz. Amacımız, yaşam boyu spor alışkanlığını tüm öğrencilerimizin içselleştirmesini sağlamak.

Çok yönlü gelişimi desteklemeyi hedefleyen ve öğrencilerin gelişim raporlarının hazırlanmasına kaynaklık eden gün sonu değerlendirme uygulamasıyla ana sınıfından itibaren öğrencilerimizin sporda eğilimleri olan branşları belirliyoruz.

Beden eğitimi derslerinde, düzen alıştırmaları ile eklem ve hareket becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında kol-bacak, el-göz koordinasyonunu sağlayan hareketlerle çocuklara spor sevgisini aşılıyoruz. Eğitsel oyunlarla çocukların birlikte hareket etme, paylaşma, başarının zevkini tatma, kaybetmeyi kabullenmelerine yardımcı oluyoruz.

Temiz havuz sertifikasına sahip okulumuzda, yüzmeyi öğreniyor, atletizm, voleybol, basketbol, futbol, tenis ve masa tenisi ile tanışıyoruz. İlkokulda kazanılmış olan teknik, taktik ve motorsal becerilerini sürekli geliştiriyor, öğrencilerimizin fair-play kazanımlarını destekliyoruz.

Akademik başarıyla sportif başarıyı bir arada yürüttüğümüz sistemli bir çalışma uyguluyoruz. Spor salonları ve açık sahalarımızda yaptığımız antrenmanlarla okul takımlarına giriyor, hiçbir kulüp desteği almadan Özel Ege’deki başarılarımız sayesinde millî takımların aranan sporcuları oluyoruz.  Okulumuzu ilçe, il ve ülke genelinde yapılan müsabakalarda başarıyla temsil etmenin onurunu yaşıyoruz.