Özel Ege Lisesinden Geçenler

Adı ve soyadı : Alkım Onur Bettemir

Lisans (üniversite ve bölüm) : ODTÜ / Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Yüksek lisans/ doktora  : -

Kısa özgeçmiş : Özel Ege Lisesi’nden mezun olmamın ardından ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne 2002’de başladım. 1 senesi yurt dışında değişim programıyla geçen 6 yıllık eğitimin sonlarına doğru ODTÜ Teknokent’teki bir KOBİ’de proje mühendisi olarak işe başladım. Mezuniyetimin ardından Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesinde Ar-Ge mühendisi olarak yeni işime başladım. Arçelik’te TV fabrikasında farklı Ar-Ge kollarında, 2 senesi de Almanya’da geçmek üzere çalıştım. 2015 yılının başından Ar-Ge kariyerime son vererek Pazarlama tarafında Ürün Yöenticisi olarak çalışmaya başladım. 2015 Aralık başında da Arçelik’tek işimden ayrılarak Manisa’daki Vestel Uluslararası Ticaret Şirketinde TV Ürün Yöneticisi olarak çalışmaya başladım.

Özel Ege’deki yıllarınız nasıldı?

Genel olarak Özel Ege Lisesi hayatın karmaşasından ve vahşiliğinden uzak, bizlere huzurlu bir ortam sunan ve kafamızı arkadaşlıklarımızla, derslerimizle yani güzel şeylerle daha yoğun şekilde doldurabileceğimiz bir yerdi.

Sizce Özel Ege, öğrencilerine nasıl bir katkı sağlıyor?

Özel Ege Lisesi, öğrencilerine güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı sunuyor. Okulun tatlı sert disiplini öğrencilerin çığırından çıkmasını engelliyor ancak disiplin araç yerine amaç olmuyor ve öğrenciler baskı altında boğulmuyor.

Özel Ege’nin sonraki yaşantınız üzerinde nasıl bir etkisi oldu?

Özel Ege Lisesindeki dostluklarım hala devam etmektedir. Özel Ege ayrıca bana İzmir Fen Lisesi’nde dersler konusunda kaybettiğim özgüvenimi de geri kazandırmıştı. Özel Ege Lisesi bizim dönemdeki herkesin kendisini geliştirdiği kendini sürekli olarak bir adım ileriye taşıyabileceği bir yerdi.

Özel Ege’deki yabancı dil öğretimiyle ilgili olarak ne düşünüyorsunuz?

Bizim dönemimizde yabancı dil eğitimine çok da önem verilmemişti. Saba hocamız ancak bizim bu konsantrasyon eksiğimize rağmen çok iyi bir öğretmen olduğundan bizleri geliştirmeyi başarmıştı.

Özel Ege yıllarınızda hangi ders dışı faaliyetlerde bulundunuz?

Müzik ve tiyatro faaliyetlerinde bulunduk. Sanat müziği korosu kurduk, Türkçe öğretmenlerimizin sayesinde tiyatro sergiledik. Mezuniyette ve konser salonunda müzik konseri verdik.

Okulla ilgili olarak en iyi hatırladığınız şey neydi?

Arkadaşlıklarım

Özel Ege’de okuyan / okumak isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz?

Rahat olsunlar. Özel Ege rahatsızlık yaratacak konuları ortadan kaldırmayı iyi beceriyor.

Belirtmek istediğiniz diğer görüşlerinizi paylaşmak ister misiniz?

Özel Ege’de bizim dönemin özel olmasının en önemli sebeplerinden birisi burslu öğrenci sayısının fazlalığı idi. Biz burslu öğrenciler eğitim anlamında diğer arkadaşlarımıza da katkı sağlardık. Aynı zamanda okul liseli zengin ailelerin çocuklarının birbirleriyle yarıştığı bir yerden tamamen çok uzaktı.