Okulumuz spor salonunun, yemek salonlarının ve kütüphanesinin bulunduğu D blok toplam 2.728 metre kare kapalı alana sahiptir. Binada engelli kişilerin kullanabileceği asansör, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi bulunmaktadır.

ZEMİN KAT

Öğrencilerin beden eğitimi derslerini, spor müsabakalarını ve takım antrenmanlarını gerçekleştirdikleri spor salonu zemin katta bulunmaktadır. Salon 432 metre kare kullanım alanına ve 250 kişilik koltuk kapasitesine sahiptir.

II. KAT - 1. Yemek Salonu

Yemek üretimimizin yapıldığı bu kat, mutfak ve salon olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Mutfak 238, yemek salonu 345 metre kare olmak üzere toplam 583 metre karelik bir alanda okulun tamamının yemek ihtiyacı günlük olarak üretilmektedir. Hazırlanan yemeklerin lezzet kriterleri aşçıbaşı tarafından, hijyen-sanitasyon değerlendirmeleri gıda mühendisi tarafından yapılmaktadır. Personele düzenli olarak hijyen ve sanitasyon eğitimleri verilmektedir.

Üretilen yemeklerden okulumuz reviri tarafından günlük olarak numuneler alınmakta, bu numuneler 72 saat süre ile uygun koşullarda saklanmaktadır. Yemek salonları, kantin ve kafeteryamız; okul doktorumuz ve idari amirimiz tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.

Okulumuzda 5. sınıflardan 12. sınıflara kadar tüm öğrencilerin öğle yemeklerini yediği salonda çift yemek dağıtım sistemi ile sıra oluşması engellenmektedir. Aynı anda 244 kişinin yemek yiyebildiği salonda, yemek kokuları ve buharlaşmayı önleyen güçlü bir havalandırma ile merkezi ısıtma ve soğutma sistemi bulunmaktadır.

III. KAT - 2. Yemek Salonu

Okulumuz anasınıfları, 1.,2.,3. ve 4. sınıf öğrencilerinin öğle yemeklerini yedikleri salondur. Aynı anda 552 kişinin yemek yiyebildiği salon 556 metre karelik bir alana sahiptir. Salonda yemek kokuları ve buharlaşmayı önleyen güçlü bir havalandırma ve merkezi ısıtma ile soğutma sistemi bulunmaktadır.

IV. KAT

Okul kütüphanesi; öğrenciyi bilgiyle tanıştıran, ona bilgiyi analiz etme ve eleştirel düşünme becerisi kazandıran bir araştırma kütüphanesidir. Kullanıcılarına modern bir çalışma ortamının sunulduğu kütüphanede dört adet çalışma odası ve ortak kullanıma sunulmuş sekiz adet bilgisayar bulunmaktadır. 557 metre kare alan üzerindeki kütüphanede 2017 Mayıs itibarıyla 68 binin üzerinde basılı materyal bulunmaktadır. Her yaş grubundan okuyucu ve araştırmacıya hizmet verebilecek kapasitede olan kütüphanemizde açık raf sistemi kullanılmaktadır. Kitap sayısını günden güne artıran kütüphanemiz, okulun sahip olmaktan gurur duyduğu bir bölümdür. Bir araştırma kütüphanesi olma özelliğinin yanında halka açık bir kütüphanedir. Kitaplar, ansiklopediler ve süreli yayınlar yanında bilgi teknolojileriyle de hizmet vermektedir.

Ayrıca kütüphanemizde oryantasyon (kütüphane kullanımı konusunda verilen eğitim) hizmeti, rehberlik hizmeti, danışma hizmeti, ödünç verme hizmeti, çıktı ve fotokopi hizmeti de verilmektedir