Özel Ege Lisesinden Geçenler

Adı ve soyadı : Cemal Araalan

Lisans (üniversite ve bölüm): Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Yüksek lisans / doktora : -

Kısa özgeçmiş : Özel Ege Lisesinden 2002 yılında mezun oldum. Akabinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimi aldım. 2008 yılından bu yana aktif olarak avukatlık yapıyorum.  Branşımdaki uzmanlığım ticari uyuşmazlıklara yönelik olup uluslararası bir büroda yönetici avukatlık yapıyorum. Haziran ayından bu yana büromuzun İzmir Şubesi’nde yöneticilik yapmaktayım.

Okulla ilgili olarak en iyi hatırladığınız şey neydi?

Tabi ki arkadaşlarım. Hala birçoğu ile görüşüyorum. Hatta lise grup arkadaşlarım arasında evlenenler ve çocuğu olanlar oldu. Grubumuz bir hayli kalabalıklaştı. En iyi dostlarımı liseden edindim diyebilirim.

Özel Ege’nin sonraki yaşantınız üzerinde nasıl bir etkisi oldu?

Bana çok güzel dostluklar kazandırdı ve okulumuz bize hep güven verdi. Bizi başarıya teşvik etti. Bu nedenle burada edindiğimiz ahlaki değerler kariyerimde yükselmemi sağladı.

Özel Ege’deki yabancı dil öğretimiyle ilgili olarak ne düşünüyorsunuz?

Şu an uluslararası bir hukuk bürosunda yöneticiyim. Birçok yabancı dilde gelen davalar bizzat benim sorumluluğumdadır. Ve bu davaları rahatlıkla hâkimiyet sağlayabiliyorum. Akıcı konuşma konusunda Yabancı Diller Bölümü öğretmenlerimiz bizlere çok destek oldu. Onlara teşekkürlerimiz sonsuzdur.

Özel Ege yıllarınızda hangi ders dışı faaliyetlerde bulundunuz?

Öğrenci Birliği Başkanlığı yaptım. Bunun dışında lise arkadaşlarımla beraber birçok tiyatro ve müzikal oyunlarda aktif olarak çalıştım.

Özel Ege’de okuyan / okumak isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz?

Derslerini önemsemeleri gerektiğini ancak stres yaratacak kadar kafaya takmamalarını tavsiye ediyorum. Dersler ve üniversiteye giriş bir şekilde gerçekleşiyor. Ancak, daha da önemlisi bence hayatta bir vizyon sahibi olmak, zorluklarla baş edebilmek ve hayatta sımsıkı sarılmak çok önemli. Derslerin dışında mutlaka insanın hayatında sanat ve spor olmalı. Buna ilaveten tek dil bilmek de yeterli değil. Özel Ege Lisesi bu konuda öğrencilerine çok destek oluyordu. Hala destek olduğunu da duyuyorum. Bu beni gururlandırıyor.  Bana göre, yabancı dil kullanımı mesleki açıdan kullanabilecek şekilde geliştirmek ve kullanabilmek çok önemli. Bence bunun yanına ikinci hatta üçüncü yabancı dilli de eklemek gerekiyor. İlk yabancı dilim İngilizce, ikinci olarak Fransızca ve üçüncü olarak ise Rusça öğrendim. Bu dilleri iş hayatımda akıcı olarak kullanıyorum. Bunun dışında planlı çalışarak hem hobilerime hem de işlerime yetişebiliyorum. İş ve özel hayat dengesini korumak çok önemli olduğunu düşünüyorum. Okuyan arkadaşlarıma en büyük tavsiyem bu olacaktır.