Özel Ege Lisesinden Geçenler

Adı ve soyadı : Alper Kanyılmaz

Lisans (üniversite ve bölüm) : ODTÜ İnşaat Mühendisliği

Yüksek lisans / doktora : Politecnico di Milano, İnşaat Mühendisliği

Kısa özgeçmiş : 2001 yılında Özel Ege Lisesinden mezun olduktan sonra ODTÜ İnşaat Mühendisliği’nde üniversite hayatım başladı. 2006 yılında bu bölümden mezun olup bir yıl Rusya’da çalıştıktan sonra 2007 senesinde Italya Politecnico di Milano’da yine kendi alanımda burslu yüksek lisans programına girdim. 2007-2010 yılları arasında yüksek lisans eğitimimine devam ederken yarı-zamanlı olarak Agenzia Strutture Milano şirketinde inşaat mühendisi olarak çalıştım. 2010 yılında yüksek lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Politecnico di Milano’da Ar-ge muhendisi olarak çalışmaya başladım, halen bu işime devam ediyorum. Bunun yaninda 2011 yılında danışman olarak çalışmaya başladığım Fincon Consulting Italia şirketine 2013 yılında ortak oldum, halen bu şirkette uluslararası projelerde (Turkiye’nin de dâhil olduğu) danışmanlık yapıyorum. Hem üniversite hem de şirketimizde ağırlıklı olarak çelik yapılar ve deprem mühendisliği üzerine çalışıyorum.

Linkedin, Research gate: Alper Kanyilmaz

Özel Ege’deki yıllarınız nasıldı?

Özel Ege Lisesi’nde çok verimli ve keyifli iki yıl geçirdim. Eğitim kadrosu derslerle ilgili tüm ihtiyaçlarımı karşılayıp aynı zamanda çok iyi bir rehberlik hizmeti sunmuştu. Öğretmelerimizle sınıf dışında birebir çalışma fırsatımızın olması üniversite sınavlarına hazırlanırken çok önemli bir avantajdı. Ayrıca müzik ve spor konusunda da kendimizi geliştirebilmek için güzel olanaklara sahiptik.

Özel Ege yıllarınızda hangi ders dışı faaliyetlerde bulundunuz?

Ders dışında müzik çalişmalarımız olmuştu. Okul şenliklerinde ve resmi bayramlarda kurduğumuz grupla canlı müzik yapıyorduk. Grup çalışmalarımız için bize gerekli enstrümanları ve çalışma stüdyosunu müzik bölümü istediğimiz günlerde bize sağlıyordu. İlk konser tecrubemi Özel Ege Lisesi'nde yaşamıştım! Daha sonra üniversite hayatım boyunca devam ettiğim müzik performanslarının temelini oluşturmuştur.

Okulla ilgili olarak en iyi hatırladığınız şey neydi?

Okulun kütüphanesinde vakit geçirmek çok keyifliydi. Hem ders çalışmak için hem de kitap ödünç alıp okumak için çok sakin ve huzurlu bir ortamdı. Spor tesislerinde de bolca vakit geçirirdim.