31 Aralık 2009

Özel Ege Lisesi Dünya Vatandaşı Yetiştirir.Ben Sadece Onlardan Birisiyim...

Öncelikle tüm içten dileklerimle yeni yılınızı kutluyor, sağlıklı ve mutlu yıllar dileyerek mektubuma başlamak istiyorum.

Ben 2004 mezunlarından Ziya İlkem Eroğul, gidişim biraz acil oldu o yüzden gitmeden son bir kez uğrayamadım fakat şimdi umarım bu güzel mektup ile hakkımdaki tüm haberleri alacak ve nasıl bir öğrenci, nasıl bir "Dünya Vatandaşı" yetiştirdiğinizi bir kez daha göreceksiniz ve gurur duyacaksınız. Bu mektubum sadece size değil, aynı zamanda tüm ögrencilere, nerede okuduklarını, Özel Ege Lisesi'nin onlara neler getireceğini, bu ailenin nasıl bir aile olduğunu, ne kadar mükemmel bir aile ile büyüdüklerini hatırlatmak amacı ile yazmak istedim.

Evet ben de güldüm açıkça söylüyorum, "Özel Ege Lisesi Dünya Vatandaşı Yetiştirir" sloganını duyduğum zaman ben de gülmüştüm. Ama o "Dünya Vatandaş" larından sadece biriyim su an.

Bu macera, Lise 2'nin başında Belçika'ya gitme hayali ile başlayıp, notlarım düşük diye hayal kırıklığı ile devam edip büyük bir hevesle derslerime sarılıp notlarımı yükseltmem ile noktalandı. Yurt dışına ilk adımımı atmıştım, müthiş bir tecrübeydi fakat her şey orada kalacak diye düşünüyordum, kendimi Amerika'da bulana dek. Üniversite birinci sınıfın yazında "Work&Travel" programı ile Connecticut'da bir tatil köyünde garson olarak çalıştım, yaklaşık üç ay. New York'da bulundum defalarca, bir çok farklı ülkeden bir çok arkadaşım oldu. İkinci sınıfın yazında ise bu macerayı kaldığı yerden devam ettirdim ve yine "Work&Travel" programı ile herkesin hayalini kurduğu yere ayak bastım Alaska'ya gittim. Yine üç aylık bir tecrübem oldu ve yaklaşık iki ay bir gün bile tatil yapmadan haftanın 7 günü, günde en az 16 saat çalışarak, çalışma koşullarını, dayanıklılığı, sabrı öğrendim. Bambaşka bir doğayı gördüm, balinaları izledim. Yoruldum ama öğrendim, yeter dedim ama bıkmadım, her gün başka bir şey öğrendim.

3. sınıfın yazında zorunlu stajım olduğundan bu sefer "Work&Travel" programı ile yurt dışına çıkamayacaktım fakat hayallerimin peşinden gittim, bana aşılanan fikirleri izledim. Bu sefer de stajımı yurt dışında İngiltere'de Portsmouth'da ayarladım ve Web Sitesi Dizayn Asistanı olarak 2 aylık stajımı da İngiltere'de sonlandırdım. İngiltere'ye gitmişken o kadar yaklaşmışken İskocya'yı da görmeden dönemezdim. Döndükten yaklaşık bir ay sonra 10 günlük Fransa ve İsviçre seyahatlerim oldu, her geçen gün, yurt dışına attığım her adımda yeni kültürler öğreniyordum. Ve artik 4. sınıfa gelmiştim, yoğun bir koşturmaca beni bekliyordu. Dersler, sınavlar ve tez... Bir yandan Türkiye'de yüksek lisans düşünürken diğer yandan da yurt dışı hayallerim hala aklımın bir köşesinde vardı. Notlarımı elimden geldiğince yükselttim 3.85/4.00’lere kadar çıktım ve öyle bir noktaya ulaştım ki artık hem İngiltere'den hem de Avustralya'dan çeşitli üniversitelerden Yazılım Mühendisliği Master Programına kabul almıştım. Artik karar benimdi ve yol üstünde küçük bir Singapur seyahatinden sonra Avustralya'ya Sydney'e Macquarie Üniversitesi'nde Yazılım Mühendisliği bölümünde master yapmaya gelmiştim.

İste böyle bir öğrenci yetiştirdiniz, her ne kadar koridorlarda bağırıp, derslerin tadını kaçırıp, öğretmenlerimizin sabrını taşırsak da şimdi sadece gülümsüyoruz. Ve sizin gibi öğretmenlerim olduğu için öylesine güzel bir okulda okuduğum için o ailenin bir parçası olduğum için, öncelikle bana bu şansı sağlayan aileme sonra da sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mektubu özetleyip ya da istediğiniz gibi düzenleyip öğrencilere okursanız eminim onlar da şu an güldükleri, şu an onlara imkânsız gelen şeylerin nasıl gerçeğe dönüştüğünün bir numaralı örneğini görmüş olurlar, nerede okuduklarının, nasıl bir aileye sahip olduklarının değerini bilirler.

Ve simdi tekrar Sydney'den öncelikle sizlerin, tüm öğretmenlerimin, tüm ailemin, ve şu anda okumakta olan tüm öğrencilerin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.

Özel Ege Lisesi Dünya Vatandaşı Yetiştirir. Ben sadece onlardan birisiyim.

Mutlu Yıllar
Ziya Ilkem Eroğul