LGS BİLGİLENDİRMESİ

Değerli Veliler,

Liselere Geçiş Merkezi Sınavı 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölüm halinde uygulanacaktır. Birinci bölüm sınavı 9.30’da, ikinci bölüm sınavı ise 11.30’da başlayacaktır.  Birinci bölüm sınavında öğrencilere 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecektir. İkinci bölüm sınavında ise öğrencilere 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecektir.

Fotoğraflı sınav giriş belgeleri velilere imza karşılığı ilköğretim müdürlüğü sekreterliğinden dağıtılacaktır. Belgede öğrencimizin sınava gireceği yer bilgisi yer almaktadır. Siz değerli velilerimizin ve öğrencilerimizin öğrencinin sınava gireceği yeri önceden görmesinde fayda vardır. Sınav günü en geç saat 9.00’da sınava gireceğiniz okulda bulunmanız gerekmektedir. Sınav günü trafik sıkışıklığını göz önüne almanız yararınıza olacaktır.

Öğrencilerimizin sınava giderken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi ve TC kimlik numaralı bir kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, pasaport gibi) bulundurması gerekmektedir. Ayrıca iki adet yumuşak uçlu kurşunkalem, kalemtıraş ve silgi sınavda öğrencimizin yanında bulunması gereken malzemelerdendir. Öğrencilerimiz ayrıca bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe suyu yanlarında bulundurabilirler.

Sınava girecek tüm öğrencilerimize ve velilerimize başarılar dileriz.

Not: Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve TC kimlik numaralı kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden veya belgesi zarar gören öğrencilerimizin belgeyi yeniden okulumuzdan almaları gerekmektedir

Özel Ege İlköğretim Kurumu Müdürlüğü

Tayfun Delice