Öğrenci İşleri

Kayıtlar, bursluluk, giriş sınavları, başvurular ve daha birçok merak ettiğiniz konuyu bu sayfada bir araya getirdik.

Yanıt bulamadığınız tüm konularda bize ogrenciisleri@egelisesi.k12.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ÖZEL EGE LİSESİ 2019-2020 ÖĞRETİM YILI KAYIT İŞLEMLERİ

1.         KAYIT KOŞULLARI :

Okul öncesi ile ilkokul 1., 2. ve 3. sınıflar :  Ön görüşme (hafta içi 09:00-16:00, Cumartesi günü 09:00-13:00 saatleri arasında).

İlkokul 4. sınıf ve daha üst sınıflar             :  Özel Ege Lisesi Okul Giriş Sınavı (OGS)

Lise 9. sınıf                                                   :  Özel Ege Lisesi Liseye Geçiş Sınavı (LİGES)

(Not :  Özel Ege Lisesi LİGES, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerini içeren bir sınavdır.)

2.         ÖN KAYIT VE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ :  Ön kayıtlar 11 Şubat 2019 tarihinde başlayacaktır.  Ön kayıt; okul öncesi, ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf gruplarında öğrenciyle ön görüşme yapılması, daha üst sınıflarda OGS veya LİGES’e katılım için işlem yapılmasıdır.  Kayıt bitiş tarihinden sonra kayıt yapılması, kontenjanda yer kalması durumunda mümkün olacaktır.

3.         BURS İŞLEMLERİ VE BURSLULUK :  Yalnızca ortaokul ve lise öğrencilerine başarı bursu verilmekte olup, burs için ayrı bir başvuru yapılmasına gerek yoktur.  Burs sonuçları OGS ve LİGES’in ardından duyurulacaktır.  Burslar kesin kayıt tarihleri arasında verilecek olup, sonrasında ancak kullanılmamış burs bütçesi doğrultusunda burs sağlanacaktır.

4.         OGS ve LİGES :  9 Mart 2019 Cumartesi saat 10:00.

5.         YENİ ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYITLARI - Okul Öncesi, İlkokul 1., 2. ve 3. Sınıflar

11 Şubat 2019 tarihinde başlayacaktır.

İlkokul 4. Sınıf ve Daha Üst Sınıflar (Lise 9. Sınıf Dâhil)

11 Mart - 29 Mart 2019

6.         ESKİ ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYITLARI (Lise 9. Sınıf Dâhil Tüm Sınıflar)

11 Mart - 29 Mart 2019

7.         İNGİLİZCE KURSU (İlköğretim 4., 5., 6., 7. ve 8. Sınıflar)

19 Ağustos - 6 Eylül 2019 (hafta içi her gün 8 saat - 30 Ağustos resmî tatil).

Kursa katılması gereken yeni öğrenciler Okul Giriş Sınavındaki İngilizce kısmının sonuçlarına göre belirlenecektir.  Kurs ücretsiz olup, yemek ve ulaşım giderleri öğrenci tarafından karşılanacaktır.

Okulumuza başvuran ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri ön görüşme, ilkokul 4. sınıf ve üstü öğrenciler ise Okula Giriş Sınavı (OGS) sonrası kayıt hakkı kazanmaktadır.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren Okula Giriş Sınavı için öğrencilere öğretim yılı başlamadan önce bir kez, öğretim yılı başladıktan sonra da bir kez olacak şekilde sınav hakkı tanımaktayız.

Özel Ege Ortaokulundaki öğrencilerimizin liseye geçiş süreçlerinde merkezi sınava girmeksizin 8. sınıfta girecekleri 1., 2. ve 3. ortak sınavlarını ve ilköğretim not ortalamalarını dikkate alacağız. Merkezi sınav sistemi kaygısının öğrencilere yaşattığı olumsuzluklar göz önüne alındığında yeni sistemin hepimiz için daha verimli olacağına inanıyoruz.

Yeni öğrencilerin LİGES sonucunda kayıt hakkı elde edebilmesi için Özel Ege Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin akademik durumlarından daha aşağıda olmadığından emin olmaya çalışacağız.  Mart 2018 sınavına katılamayan öğrencilere ise -kontenjanda yer kalması kaydıyla- daha sonra yine LİGES’e katılma hakkı vereceğiz.

MEB tarafından yapılacak merkezi sınava girmek isteyen öğrencilerimiz olabilir ancak merkezi sınav sonuçları Özel Ege Lisesinin kayıt bitiş tarihinden bir hayli sonra açıklanacaktır. Merkezi sınava girip daha sonra Özel Ege Lisesine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz;

1. Liseden kabul almışlarsa,

2. Merkezi sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihte kontenjanda yer varsa

3. Herhangi bir burs hakkı olmaksızın okulumuza kayıt yaptırabilecek.

Lise 9. sınıf kayıtlarımız için diğer okullardan gelmek isteyen öğrencilerin de yoğun talebi bulunduğundan kayıt sürecimizin hızlı işlediğini ve kontenjanımızın da çok hızlı dolduğunu belirtmek isteriz.  Geride kalan yaz döneminde lise 9. sınıfa kayıt yapan son öğrenciden sonra liseye gelmek isteyen diğer öğrencileri yedek listeye almak zorunda kaldığımızı ancak ne yazık ki bu öğrenciler için yer açılmadığını anımsatmalıyız.