Öğrenci İşleri

Kayıtlar, bursluluk, giriş sınavları, başvurular ve daha birçok merak ettiğiniz konuyu bu sayfada bir araya getirdik.

Yanıt bulamadığınız tüm konularda bize ogrenciisleri@egelisesi.k12.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kayıt İşlemleri

“2019-2020 eğitim öğretim yılı kayıt takvimini tüm kademeler için Ocak 2019’da yayınlayacağız.”

Okulumuza başvuran ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri ön görüşme, ilkokul 4. sınıf ve üstü öğrenciler ise Okula Giriş Sınavı (OGS) sonrası kayıt hakkı kazanmaktadır.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren Okula Giriş Sınavı için öğrencilere öğretim yılı başlamadan önce bir kez, öğretim yılı başladıktan sonra da bir kez olacak şekilde sınav hakkı tanımaktayız.

Özel Ege Ortaokulundaki öğrencilerimizin liseye geçiş süreçlerinde merkezi sınava girmeksizin 8. sınıfta girecekleri 1., 2. ve 3. ortak sınavlarını ve ilköğretim not ortalamalarını dikkate alacağız. Merkezi sınav sistemi kaygısının öğrencilere yaşattığı olumsuzluklar göz önüne alındığında yeni sistemin hepimiz için daha verimli olacağına inanıyoruz.

Yeni öğrencilerin LİGES sonucunda kayıt hakkı elde edebilmesi için Özel Ege Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin akademik durumlarından daha aşağıda olmadığından emin olmaya çalışacağız.  Mart 2018 sınavına katılamayan öğrencilere ise -kontenjanda yer kalması kaydıyla- daha sonra yine LİGES’e katılma hakkı vereceğiz.

MEB tarafından yapılacak merkezi sınava girmek isteyen öğrencilerimiz olabilir ancak merkezi sınav sonuçları Özel Ege Lisesinin kayıt bitiş tarihinden bir hayli sonra açıklanacaktır. Merkezi sınava girip daha sonra Özel Ege Lisesine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz;

1. Liseden kabul almışlarsa,

2. Merkezi sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihte kontenjanda yer varsa

3. Herhangi bir burs hakkı olmaksızın okulumuza kayıt yaptırabilecek.

Lise 9. sınıf kayıtlarımız için diğer okullardan gelmek isteyen öğrencilerin de yoğun talebi bulunduğundan kayıt sürecimizin hızlı işlediğini ve kontenjanımızın da çok hızlı dolduğunu belirtmek isteriz.  Geride kalan yaz döneminde lise 9. sınıfa kayıt yapan son öğrenciden sonra liseye gelmek isteyen diğer öğrencileri yedek listeye almak zorunda kaldığımızı ancak ne yazık ki bu öğrenciler için yer açılmadığını anımsatmalıyız.