Ankara’da  Fransızca Tiyatro Festivalindeydik

Fransızca tiyatro topluluğumuz, bu yıl 19.’su gerçekleşen Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları, “Tevfik d’Or Tiyatro Festivali’ne” katıldı.  Ankara Tevfik Fikret Lisesi, Fransa Perpignan Pablo Picasso Lisesi,İstanbul Ste Pulchérie Lisesi, İstanbul St Michel Lisesi, İstanbul St Benoît Lisesi, Ankara Charles De Gaulle Lisesi, İzmir Tevfik Fikret Lisesi ve okulumuz kendi oyunlarını sergilediler.

Festival boyunca Fransızca konuşan ve işiten öğrencilerimiz, Fransızcalarını pekiştirme fırsatı yakalayarak diğer okulların öğrencileri ile kaynaştılar.

Birinci dili Fransızca olan okulların katıldığı festivalde, ikinci yabancı dili Fransızca olan tek okul bizdik. Öğrencilerimiz, İsviçreli yazar Max Frisch’in M.Bonhomme et les İncendiaires (Bay İyilik Meleği ve Kundakçılar) adlı oyunu büyük bir başarı ile oynadılar.

Öğrencilerimiz, Kurtuluş Müzesi’nin yanı sıra Ata’mızın ebedi istiratgahı Anıtkabir’i de ziyaret etti.

Büyük emeklerle harika bir çalışmaya imza atan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarıları çalışmalarının devamını dileriz.

#özelegelisesi #özelegeliolmak

Tayfun Delice