Özel Okul Teşvik Başvuruları Başladı

Değerli Veliler,

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından; “5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özel Okullarda Eğitim Gören/Görecek Öğrenciler için Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu” yayımlanmıştır. Kılavuza ookgm.meb.gov.tr adresinden, duyurular bölümünden  ulaşabilirsiniz.

Başvuru esnasında Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formunda (Ek-12) belirtilen belgelerin yanınızda olmasını önemle rica ederiz. Eksik belge olduğu takdirde başvuru işlemi tamamlanamayacaktır. Kılavuz gereği veliler, Ek-12’de yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacaktır.

Başvuru ve işlem takvimi aşağıdaki gibidir:

Adsız.png

2017-2018 öğretim döneminde eğitim öğretim desteği devam eden ara sınıf öğrencileri 2018-2019 öğretim dönemi için destek başvurusu yapmayacaktır.   Ancak geçtiğimiz yıllar teşvik almış olsalar da, 2018-2019 yılında 1. sınıfa ve 5. sınıfa ve 9. sınıfa başlayacak olan öğrenci velilerinin, teşvikten yararlanmak için tekrar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tercih işlemlerinde 7 Eylül 2018 tarihinde “Tercih İşlemi Yapabilecek Öğrenciler” ilan edilecektir. Hak kazanan öğrenci velilerinin mutlaka tercih işlemlerini 7 - 14 Eylül 2018 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir. Tercih işlemi yapılmadan eğitim öğretim desteğine başvuru işlemi tamamlanmamaktadır.

Tercih işleminde Özel Ege İlkokulu, Özel Ege Ortaokulu ve Özel Ege Lisesi birinci ve tek tercih olarak yazılacaktır.

Tayfun Delice