Özel Ege Lisesi Dünya 3.'sü!

12. sınıf öğrencilerimizden Berna Akdeniz ve Leyla Almasoud, Bilim Kurulu Eş Başkanı Onur Akpınar’ın danışmanlığında “ Kanserden Korkma Geç Kalmaktan Kork” isimli, Biyomedikal Mühendisliği alanında gerçekleştirdikleri proje ile Dünya üzerindeki en prestijli ve saygın bilim yarışması-fuarı olarak bilinen Intel ISEF proje yarışmasında dünya 3.’sü oldu. Proje yarışmasına 1.800 proje katıldı. Biyomedikal Mühendisliği alanında ise 80 proje arasından Özel Ege Lisesi, rakiplerini geçmeyi başardı. Öğrencilerimizin her ikisi de tıp okumak istiyor. Leyla ve Berna bu sonuçla Türkiye’deki diledikleri tıp fakültesine ÖSYM tarafından sınavsız yerleştirilecekler. Ayrıca öğrencilerimiz, TÜBİTAK tarafından Türkiye’yi temsil etmek üzere de seçildiler. Tebrikler Berna, tebrikler Leyla. Sizinle gurur duyuyoruz!

Tayfun Delice