TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi’nden Özel Ege Lisesi öğrencileri bir üçüncülük ile döndü.

Okulumuz yarışmanın ilk ayağı olan İzmir Bölge Sergisi’nde Biyoloji kategorsinde elde ettiği iki birincilikle Antalya Kepez Belediyesi Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde, 16-20 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşen Ulusal Final’e katılmaya hak kazandı. Türkiye genelinde 16940 proje başvurusu arasından, 12 Bölge Merkezi’nde yapılan değerlendirmeler sonucunda 219 proje arasında yer alan öğrencilerimizden, İpek Akyol ve Nilüfer Kemer’in hazırladığı  ve danışmanlığını Dr. Onur Akpınar’ın yaptığı “G6PD Enzim Eksikliği İle Mücadelede Biyoinformatiğin Kullanımı” isimli biyoloji projesi Türkiye üçüncüsü oldu. Ayrıca yine biyoloji alanında arkadaşlarımızdan Buse Bolat ve Kürşad Güzelkaya’nın hazırladığı ve danışmanlığını Yasemin Yavuz’un yaptığı “Nöroblastom Hücrelerinde WNT β-Katenin Sinyal İletiminde Lipid Raftların Rolü” isimli proje final sergisinde okulumuzu temsil etti.

Ulusal Final’de ipi göğüslemeyi başaran öğrencilerimizi ve rehber öğretmenimizi içtenlikle kutlarız.

Tayfun Delice