Özel Egelilere Dünya Üniversitelerinden Davet Var

“Dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşayabilecek, ulusal değerlerine bağlı, geleceğin güvenilir liderlerini yetiştirmek” misyonumuz ve çeyrek asrı aşan eğitim tecrübemizle hedeflerimize adım adım ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

2018 mezunlarımızdan 12. sınıf öğrencimiz Can S. Sözüer, Kanada’nın uluslararası öğrenciler için en iyi eğitim, yaşam ve destek birimlerine sahip üniversiteleri arasında yer alan Guelph Üniversitesi’nin Fizik Bilimi Bölümü Onur Programı ve Dalhousie Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümlerinden kabul aldı. Ayrıca Öğrencimiz Amerikan üniversitelerine yaptığı başvuru neticesinde, THE (Times Higher Education) sıralamasında 108. sırada yer alan Syracuse Üniversitesi ile Amerika sıralamalarında 93. ve dünya sıralamasında 159. olan Texas A&M Üniversitesi’nin Elektronik Mühendisliği Bölümlerine de kabul edildi. Texas A&M Üniversitesinin Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden kabul alan bir diğer 12. sınıf öğrencimiz ise Oğuzhan Yıldırım oldu.

2018 mezunumuz Yaren Bozar Fen Edebiyat Fakültesi, Beşeri Bilimler bölümüne yaptığı başvurular neticesinde Kanada’da bulunan Toronto ve Mc Gill, Amerika’da bulunan Purdue Üniversitesi ve Boston Üniversitelerinden kabul aldı. 1869 yılında kurulan ve iddialı mühendislik programları ile tanınan Purdue Üniversitesi, THE sıralamasında 60. ABD’nin en büyük ve köklü üniversitelerinden biri olan Boston Üniversitesi 70. Kanada ve dünyanın lider üniversitelerinden McGill 42. ve araştırma üniversitesi olarak ün yapan Toronto Üniversitesi ise 22. sırada yer almaktadır.

Ekonomi alanında yüksek öğrenimine devam etmek isteyen öğrencilerimizden Efe Şenoğlu, 1902 yılında kurulmuş olan ve yine THE sıralamasında 27. sırada yer alan İtalya'nın en iyi üniversitelerinin başında gelen Bocconi Üniversitesinin, Uluslararası Ekonomi ve İşletme Bölümü’nden kabul aldı. Öğrencilerimiz, Ceren Kayrakçı ve Ece Bardakçı ise aynı üniversitenin ekonomi ve işletme bölümlerinden kabul aldı. Ece Bardakçı ayrıca, Belçika  KU Leuven ve Vrije Universiteleri (Brüksel)  ile Hollanda’da bulunan Utrecht, Maastricht, Erasmus Rotterdam Universiteleri’nin Uluslarası İşletme programlarına da  kabul edildi. (KU Leuven üniversitesi, 1426 yılında kurulmuş Avrupa’nin en eski ve köklü araştırma üniversitelerinden biri olarak kabul edilmektedir.) Utrecht, Mastricht ve Erasmus Rotterdam Üniversiteleri de dünya sıralamalarında ilk yüzde yer alan araştırma üniversiteleri  olup  Utrecht Üniversitesi 12 Nobel ve 19 Spinoza ödülü alan mezunları ve özellikle Pekin, Hong Kong ve Toronto üniversiteleri ile yürüttüğü işbirlikleri ile anılmaktadır.

Mezun öğrencilerimizden Dicle Baykal ise ekonomi ve işletme bölümlerine yaptığı başvurular sonucunda, Belçika’nın Vrije(Brüksel)  Hollanda’nın ise Vrije (Amsterdam), Utrecht ve Maastricht üniversitelerinden kabul almayı başardı.

Psikoloji alanında eğitimini sürdürmeyi planlayan öğrencimiz Selin Yağmur Çakmak ise Avrupa üniversitelerini tercih etti. Selin Hollanda’da bulunan Vrije (Amsterdam) ve Leiden Üniversitelerinden kabul aldı. 1575 yılında kurulan ve Avrupa’nın önde gelen uluslararası araştırma üniversitelerinden biri olan Leiden Üniversitesi, dünya sıralamalarında 67. sırada yer almaktadır.

Hollanda üniversitelerinden kabul alan bir diğer öğrencimiz Oğuz Kaan Buket ise Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, eğitimi almak için Vrije Üniversitesi (Amsterdam), ve Radboud üniversitelerinde okumaya hak kazandı. Radboud Üniversitesi, 1923 yılında kurulmuş  bir araştırma üniversitesi olup en çok  kadın akademisyen öğretim elemanı istihdam etmesi ile tanınmaktadır.

Öğrencimiz Nilüfer Şener yurt dışı başvurularında İngiltere’yi tercih etti. Kings College London,  Matematik ve İşletme bölümünden kabul alan Şener , ayrıca  Bath,  Kent , Leeds , Birmingham, Essex  ve  Royal Holloway Londra üniversitelerinin de işletme ve pazarlama bölümlerinde okumaya hak kazandı.  İngiltere’nin en eski ve en prestijli okullarından biri olan Kings College London, dünya sıralamasında en başarılı 36. Üniversite ve araştırmaya en çok fon ayıran okul konumundadır. Ayrıca Kings College London, öğretim kadrosunda nobel ödüllü çok sayıda akademisyen bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin kabullerinde yüksek TOEFL, IELTS, AP ve SAT skorlarının  yanı sıra gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalar, toplum hizmeti çalışmaları da önemli rol oynamıştır.

Öğrencilerimiz kutluyor, girecekleri ulusal sınavlarda da başarılarının devamını diliyoruz.

Tayfun Delice