Eğitim Hafızamızda Neler Var?

Özel Ege Lisesi, bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise sınıflarını bulunduran bir k12 okuldur. Okulumuzun yerli veya yabancı herhangi bir vakıf, sivil toplum kuruluşuyla doğrudan ya da dolaylı bağı bulunmamaktadır. Özel Egede eğitim hafızası çok önemsenmekte, Kurum'un ve eğitimin gelenekleri yaşatılmaya çalışılmaktadır. Okul, kurullar ve kurallarla yönetimin gerekliliğine inanmaktadır.

Bir bilim ve liderlik okulu olarak tanınan Özel Ege Lisesi, mezunlarının siyaset, kamu yönetimi, iş dünyası, medya, akademik çevre, sivil toplum ve fikir dünyasına kanaat önderliği yapacak yurttaşlar olmasını hedeflemekte, çevresini ve ülkesini bir üst eşiğe taşıma tutkusu olan, dönüştürücü lider adayları yetiştirmeye çalışmaktadır.

"Özel Ege Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına minnet duyan, cumhuriyetin kuruluş felsefesini benimsemiş ve içselleştirmiş kişiler tarafından yönetilmektedir. Çocuklarımız bu felsefe dışında herhangi bir dünya görüşüne yatkınlığın bulunmadığı ve siyasi bir görüşün barınmadığı bir eğitim-öğretim ortamında yetişmektedir."

Üniversite Yerleşim Tablosu

2000 yılı ve sonrasındakİ dönemde Özel Ege Lİsesİnden mezun olan öğrencİlerİn

% 99,66’sı

ünİversİtelere yerleşmİştİr.

ÜlkenİN EN BÜYÜK OKUL KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİ

Özel Ege Lisesi, 20 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilmiştir. Toplam kapalı alanın yaklaşık %20’si öğrenci kontenjanına yönelik dersliklere, kalan %80'i ise akademik, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel çalışmaların yapılacağı mekânlara ve Özel Egelilerin okul içindeki çeşitli ihtiyaçlarına -yemek, ulaşım, ofisler, toplantı alanları ve benzerleri- ayrılmıştır. Okul öncesi sınıflarındaki öğrenciler kampüs içerisinde bağımsız bir binada öğrenim görmekte olup kendilerine ait iki adet oyun parkına yer verilmiştir.

Özel Ege Lisesi engelli dostu bir okuldur. Okulun kapalı ve açık alanları engelli dostu bir anlayışla projelendirilmiş olup okulumuzda engelliler için asansör ve engelli tuvaletleri bulunmaktadır.

Kampüste öğrencilerimizin zorlu hava koşullarından etkilenmemesi için yalnızca öğrenci servislerinin kullanımına açık olan 3.000 m2 büyüklüğünde bir yer altı otopark bulunmaktadır.

DSC_8444.JPG

Özel Ege Kütüphanesi, 600 metre kare alan üzerine kurulu, 71.842 kitaplık bir dermeye sahip, ülkenin en büyük okul kütüphanelerindendir.

LİSEDE ÜNİVERSİTE DERSLERİ

• Özel Ege Lisesi, resmi ve özel tüm anadolu liseleri arasında 2010, 2011, 2012, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında İzmir birincisi olmuştur.
  • 2003, 2010 ve 2016 yıllarında ise Türkiye birincisi olmuştur.
  • 2009 yılında ve sonrasındaki dönemde Özel Ege mezunlarının en çok yerleştiği ilk beş bölüm: Tıp, Endüstri Mühendisliği, Hukuk, Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik mühendisliğidir.
  • 2000 yılı ve sonrasındaki dönemde TÜBİTAK proje yarışmalarında 4 altın madalya, 5 gümüş madalya, 6 bronz madalya, 3 teşvik ödülü ve 21 ülke finali sergisiyle Özel Ege öğrencileri ülke çapında bilim dünyasının dikkatini çeken birçok çalışmaya imza atmıştır.

Özel Ege Lisesinde İngilizcenin yanında Fransızca ve Almanca seçmeli dersleri öğretilmektedir. 2013 senesinden bu yana College Board üyesi olan okulumuzda lise öğrencilerimiz, Advanced Placement (AP) derslerine katılabilmekte, bu program sayesinde Amerika ve Kanada'da kabul aldıkları üniversitelerin ders kredilerini şimdiden tamamlayabilmektedir.

DÜNYADA ÖZEL EGELİLER

Mezunlarımızdan lisans öğrenimlerini yabancı üniversitelerde sürdürmeyi tercih edenler; ABD'de Boston Üniversitesi, Michigan State Üniversitesi, Pennsylvania State Üniversitesi, Wisconsin Üniversitesi ve Purdue Üniversitesi; İngiltere'de Kings College London ve Surrey Üniversitesi; İtalya'da Bocconi Üniversitesi, Universita degli Studi di Milano; Almanya'da Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü; İspanya'da La Salle Ramon Llull Üniversitesi; Bulgaristan'da Sofya St. Kliment Ohridski Übiversitesi; Kanada'da Guelph Üniversitesi gibi okullarda öğrenim görmektedir. Mezunlarımızın tamamına yakını yurt dışında İngilizceye yönelik ek bir çalışma yapmadan doğrudan lisans programına başlamıştır.