ÖZEL EGE LİSESİ

Özel Ege Lİsesİ:

Bilim ve Liderlik Okulu

Biliyoruz ki merak eden çocuk öğrenir.

Anaokulunda soru sormayla başlayan serüvenimiz lisede bilim dünyasının dikkatini çeken çalışmalara dönüşüyor. Mezunlarımız ise dünyanın dört bir yanında bilim adına çalışmalar yapıyor.

kare_9.png

Eğitim Programı

Özel Egede keşfetmek için her olanağa sahibiz. Öğrencilerimizi bilimin gizemli dünyasında yolculuk yaparken ya da matematiği sanatla ilişkilendirirken görebilirsiniz. Gelecekte bilimin sınırlarını zorlayan, yaratıcı bireyler olma yolunda ilerliyoruz.

Bir Bakışta Özel Ege

Bir bilim ve liderlik okulu olarak akademik başarıyı geleneğe dönüştürmenin yanı sıra ülkemizin sayılı “iyi” okulları arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz, lider vasıflı ve yöneten insanlar yetiştirmek.  Hayata atılacak gençlere o günlerde ihtiyaçları olacak donanımı şimdiden kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimizin yaratıcılığını ve hareket özgürlüğünü belli bir disiplin anlayışıyla yaşatan bir atmosfer oluşturduk. Sadece okul sınırları içinde değil, özel ve sosyal hayatlarında da öğrencilerimiz Özel Egelidirler.

eğİTİMDE DENEYİM

1000'i aşkın mezunumuzla eğitimde 30. yaşımızı kutluyoruz.

TürkİYE BİRİNCİLİĞİ

Üniversite sınavlarında üçüncü kez Türkiye Özel Anadolu Liseleri birincisi, son yedi yılda ise İzmir Anadolu Liseleri birincisiyiz.

eğİTİME DESTEK

Her yıl yaklaşık 900 öğrencimize değişik oranlarda burs imkanı sağlıyoruz. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı burslarının maddi karşılığı 9.900.000 TL'ye ulaşmıştır.

Okul Öncesi Programı

Çocukların doğuştan sahip olduğu öğrenme yetenekleri ile sonradan kazanıp edindikleri becerileri bulup değerlendirme, bunları bireylerin seçim ve eğilimleri ile toplumun bugünkü ve gelecekteki insan gücü ihtiyaçları doğrultusunda geliştirip, soran sorgulayan bireyler yetiştirme temel amacımızdır. Tüm bunlara olanak sağlarken ulusal değerlerine bağlı, dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşayabilecek geleceğin güvenilir liderlerini yetiştirme misyonunumuz, eğitim felsefemizin temelinde yer alır.

SMART DİL PROGRAMI

Smart yalnızca bir dil programı değil, Özel Ege'den dünyaya uzanan bir serüven. Temelinde bireysel farklılıklara uygun bir eğitim ortamı olan Smart'ta öğrencilerimiz, doğal, iletişimsel, neden-sonuç ilişkilerine dayalı tekniklerle dil eğitimi alıyorlar. Bu sayede çok kültürlülük bilinci kazanıyor, hoşgörü, saygı ve iş birliği ile kendilerini ifade edebiliyorlar. Smart'ın temelinde bireysel farklılıklara özgü 21. yüzyıl becerileri edindirmek yer alıyor.

BİLİM

Araştırma, yaratıcılık, problem çözme gibi zihinsel becerileri okul öncesinden itibaren kullanan öğrencilerimiz, Bilim Kurulumuzun desteğiyle yıl boyunca proje çalışmaları yapıyor ve okul öncesi Bilim Şenliğinde projelerini sunuyorlar. Özgün ve eleştirel düşünmenin temelini küçük yaşlarda alan öğrencilerimiz, proje tabanlı öğrenme yöntemiyle çözüm odaklı yetişiyor, öğrenme sürecine aktif olarak katılıyor ve tüm bunların sonucunda hem bireysel çalışmalar hem de takım çalışmaları yapabiliyor.

hareket becerİLERİ EĞİTİMİ

Özel Ege’de aktif beden, aktif beyin ilkesini benimsiyoruz. Öğrencilerimiz okul öncesinden itibaren birçok spor branşı ile tanışıyor ve hayat boyu kazancakları spor alışkanlığının temelini bu yaşlarda atıyorlar. Beden eğitimi derslerinde, düzen alıştırmaları ile eklem ve hareket becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara ek olarak, eğitsel oyunlarla paylaşma, başarma, kaybetmeyi kabul etme, destekleme ve liderlik duygularını pekiştiriyorlar.

REHBERLİK

Anaokulunda öğrencilerimizin bireysel gelişim süreçlerini takip ederek, bireysel farklılıklarına göre yaklaşıyoruz. 2009 senesinden itibaren sürdürdüğümüz kalite çalışmalarında eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmaya yönelik kazanım değerlendirme, duygu gelişim taraması, gelişimsel özellikler anketi ve gün sonu değerlendirmeleriyle öğrencilerimizin farkındalıklarını arttırıyor, velilerimize öğrencilerimizin gelişim raporlarını paylaşıyoruz.

Özel Ege'de neler yapıyoruz?

Duyurular ve Haberler

DSC_1983.JPG

Kurumsal Yarışmalar

Her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz kurumsal yarışma ve etkinliklerimize, Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce öğretmen ve öğrenci katılmaktadır.

Eğitim adına geleceğe dönük çalışmalar yaptığımız ve eğitimi yalnızca okul sınırları içerisinde tutmadığımız bu organizasyonlar, Özel Ege'nin eğitim felsefesini yansıtmaktadır.

ÜnİVERSİTE GÜNÜ

Özel Ege Lisesi 5. Üniversite Günü bir kez daha İzmirli öğrenciler, aileler ve eğitimcilere kapılarını açtı. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yerli ve yabancı 20 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, büyük ilgi gördü. Etkinliğe Özel Ege Lisesi öğrencileri ile birlikte 800 lise öğrencisi katıldı.

OKUL ÖNCESİ BİLİM ŞENLİĞİ

Eraslan Vakfının katkılarıyla dördüncü kez düzenlenen Özel Ege Lisesi Okul Öncesi Bilim Şenliği her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Herhangi bir derecelendirmenin yapılmadığı şenlikte enerjiden sağlığa, çevreden teknolojiye kadar birçok farklı alanda proje hazırlayan minik bilim insanları, sunumlarıyla jüri üyelerinden tam not aldı.

OKUL ÖNCESİ ÇALIŞTAYI

Sizlerle birlikte öğrenme yolculuğuna çıktığımız Okul Öncesi Çalıştayımızı bu yıl 10. kez düzenliyoruz.  “Bir Kitap, Bin Bir Okuma” temasıyla gerçekleşecek etkinliğimizde yaratıcılığımızı geliştirmeyi planlıyoruz.