ÖZEL EGE LİSESİ

Özel Egelİ OLMAK

Aday Öğrenciler

Özel Ege Lisesine okul öncesi ile ilkokul 1., 2. ve 3. sınıflar için ön görüşme, ilkokul 4. sınıf ve daha üst sınıflar için yazılı sınav ile öğrenci kabul etmekteyiz.

Eğitim programımız hakkında detaylı bilgi edinmek, eğitim yöneticilerimizle tanışmak, kayıt randevusu almak için ve Okula Giriş Sınavımıza kayıt yaptırmak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Kayıt

Okulumuza başvuran ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri ön görüşme, ilkokul 4. sınıf ve üstü öğrenciler ise Okula Giriş Sınavı (OGS) sonrası kayıt hakkı kazanmaktadır.

Ön kayıt; okul öncesi, ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf gruplarında öğrenciyle ön görüşme yapılması, daha üst sınıflarda ise Okula Giriş Sınavına katılım için başvuru yapılması anlamına gelir.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren Okula Giriş Sınavı için öğrencilere öğretim yılı başlamadan önce bir kez, öğretim yılı başladıktan sonra da bir kez olacak şekilde sınav hakkı tanımaktayız.

Ön kayıt başvurunuzu tamamladıktan sonra sizi hafta içi 09.00–16.00, Cumartesi günü 09.00–13.00 saatleri arasında okulumuza davet edeceğiz.

Bursluluk

Burs talebi olan öğrencilerin mutlaka başvuru yapmaları gerekmektedir.  Okul ve Vakıf bursları kesin kayıt tarihleri arasında verilecek olup, sonrasında ancak kullanılmamış burs bütçesi doğrultusunda başvuru kabul edilecektir.  Okul ve Eraslan Vakfı tarafından iki ayrı burs uygulaması bulunmaktadır:

Özel Ege Lisesi Bursları: Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olan, akademik başarı ve ekonomik ihtiyacın bir arada değerlendirildiği burslardır. Bu burslar için ailelerin aylık gelirinin belli bir parasal miktarı aşmaması şartı aranmamaktadır.

Eraslan Vakfı Bursları: Anaokulu ve ilkokulun tüm sınıflarında uygulanan, belli bir sınırın altında aylık geliri olan ailelerin çocuklarına sağlanan ve öğrenim ücretinin %20’si tutarındaki burslardır.  Ayrıca Vakıf tarafından kısıtlı sayıda lise öğrencisi için öğrenim bursu verilmektedir.

Bursluluk hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Liseye Geçiş Sistemi

Yeni kayıt sistemine göre Özel Ege Ortaokulundaki öğrencilerimizin liseye geçiş süreçlerinde merkezi sınava girmeksizin 8. sınıfta girecekleri 1., 2. ve 3. ortak sınavlarını ve ilköğretim not ortalamalarını dikkate alacağız. Merkezi sınav sistemi kaygısının öğrencilere yaşattığı olumsuzluklar göz önüne alındığında yeni sistemin hepimiz için daha verimli olacağına inanıyoruz.

Diğer okullardan Özel Ege Lisesine gelmek isteyen öğrencilerimiz için 24 Mart 2018 Cumartesi günü Özel Ege Lisesi Liseye Geçiş Sınavı (LİGES) yapacağız.  Ortaokul 8. sınıf Türkçe, matematik ve fen bilimleri ders konularını içeren ve 100 sorudan oluşacak LİGES sonucuna göre Özel Ege Lisesine kayıt yapılabilecektir. Sınava başvurular ise okulumuzun internet sayfası üzerinden çevrimiçi (on-line) olarak yapılacak.

Yeni öğrencilerin LİGES sonucunda kayıt hakkı elde edebilmesi için Özel Ege Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin akademik durumlarından daha aşağıda olmadığından emin olmaya çalışacağız.  Mart 2018 sınavına katılamayan öğrencilere ise -kontenjanda yer kalması kaydıyla- daha sonra yine LİGES’e katılma hakkı vereceğiz.

Kayıt takvimimizi 2-20 Nisan 2018 olarak belirledik.  Burs başvuru süreci, okulun tüm öğrencileri için olduğu gibi ortaokul 8. sınıf öğrencileri için de 26 Şubat’ta başlayacak ve 9 Mart’ta sona erecek.  LİGES’e girecek ve burs almak isteyen öğrencilerin de sınavdan önce tamamlanmak kaydıyla burs başvurusu yapması gerekecek.

MEB tarafından yapılacak merkezi sınava girmek isteyen öğrencilerimiz olabilir ancak merkezi sınav sonuçları Özel Ege Lisesinin kayıt bitiş tarihinden bir hayli sonra açıklanacaktır. Merkezi sınava girip daha sonra Özel Ege Lisesine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz;

1. Liseden kabul almışlarsa,
  2. Merkezi sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihte kontenjanda yer varsa
  3. Herhangi bir burs hakkı olmaksızın okulumuza kayıt yaptırabilecek.

Lise 9. sınıf kayıtlarımız için diğer okullardan gelmek isteyen öğrencilerin de yoğun talebi bulunduğundan kayıt sürecimizin hızlı işlediğini ve kontenjanımızın da çok hızlı dolduğunu belirtmek isteriz.  Geride kalan yaz döneminde lise 9. sınıfa kayıt yapan son öğrenciden sonra liseye gelmek isteyen diğer öğrencileri yedek listeye almak zorunda kaldığımızı ancak ne yazık ki bu öğrenciler için yer açılmadığını anımsatmalıyız.