Özel Ege Lisesi 2002 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Harvard Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na (Harvard Model United Nations) katılmaktadır. Öğrencilerimiz, her ülkenin başka bir ülkeyi temsil ettiği uluslararası bir konferansa katılarak küresel konularla ilgili bilgi ve deneyim kazanıp yabancı dilde münazara yeteneklerini geliştirmektedir.   Konferansın önemi, burada alınan kararların Birleşmiş Milletler Teşkilatı’na tavsiye kararı olarak gönderilmesidir.

Yine 2010 yılından bu yana Harvard MUN’un Avrupa ayağı olan Harvard Model Kongre Avrupa (HMCE-Harvard Model Congress Europe) çalışmalarına da dâhil olmaktadır.

Okulumuzda düzenlenen bu çalışmalara öğrencilerimizin ilgisi ve talebi son derece yüksektir. Öğrencilerimizin taleplerini karşılamak amacıyla MUN çalışmalarının düzenlendiği Boston ve Princeton Üniversitelerine de 2012 yılında katılımla ilgili başvuru yapılmış ve olumlu yanıt alınmıştır.  Bu kapsamda 2012 yılından itibaren MUN çalışmalarına katılan Özel Ege Lisesi öğrencileri ABD’nin prestijli üç üniversitesi olan Harvard, Princeton ve Boston Üniversitelerinin Model Birleşmiş Milletler çalışmalarına  katılacaklardır.

ABD’de düzenlenen Global Genç Liderler Konferansına öğrenciler ancak aldıkları bireysel davet üzerine katılabilmektedir.  Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen genç lider adayları, çeşitli uluslararası kurum yöneticileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek ekonomi, politika, diplomasi, kültürler arası iletişim ve global sorunlar hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmaktadır. 2011 Haziran ayında New York’da düzenlenen konferansa 2012 mezunumuz Egemen Hocaoğlu katılmıştır. Egemen Hocaoğlu katıldığı konferans sürecinde çeşitli komitelerde başkanlık görevini  de yürütmüştür. Aldığı davet üzerine 12. Sınıf öğrencimiz Oğuzhan Çağlıyan ise 2012 Haziran ayında  Global Genç Liderler Konferansında çeşitli komitelerde başkanlık görevini üstlenerek okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.

Geçtiğimiz yıllarda Global Genç Liderler Konferansına katılan öğrencilerimiz;

2004 Melih Ural Pulak, Zeynep Sedir, Nazlı Gönülşen, Keremcan Eraslan, Doğan Demir,
2007 Egem Eraslan, 2009 Umut Bozkurt, 2010 Egemen Hocaoğlu, 2011 Oğuzhan Çağlıyan