Skip Navigation LinksAna Sayfa Yerleşke 1. Yemek Salonu

Yemek üretimimizin yapıldığı bu kat, mutfak ve salon olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Mutfak 238, yemek salonu 345 metre kare olmak üzere toplam 583 metre karelik bir alanda okulun tamamının yemek ihtiyacı günlük olarak üretilmektedir. Hazırlanan yemeklerin lezzet kriterleri aşçıbaşı tarafından, hijyen-sanitasyon değerlendirmeleri gıda mühendisi tarafından yapılmaktadır. Personele düzenli olarak hijyen ve sanitasyon eğitimleri verilmektedir.

Üretilen yemeklerden okulumuz reviri tarafından günlük olarak numuneler alınmakta, bu numuneler 72 saat süre ile uygun koşullarda saklanmaktadır. Yemek salonları, kantin ve kafeteryamız; okul doktorumuz ve idari amirimiz tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.

Okulumuzda 5. sınıflardan 12. sınıflara kadar tüm öğrencilerin öğle yemeklerini yediği salonda çift yemek dağıtım sistemi ile sıra oluşması engellenmektedir. Aynı anda 244 kişinin yemek yiyebildiği salonda, yemek kokuları ve buharlaşmayı önleyen güçlü bir havalandırma ile merkezi ısıtma ve soğutma sistemi bulunmaktadır.

{ Geri }
Online : 205     Günlük Ziyaretçi : 36