Aylık yemek listesine nasıl ulaşabiliriz?

Her ayın ilk haftasında güncellenen yemek listesine okulumuz sayfasından ulaşılabilmektedir.

Yemek almayan öğrenciler nasıl beslenmektedir?

Yemek salonlarında, büyüme ve gelişme çağındaki öğrencilerin günlük kalori ihtiyacına uygun bir beslenme programı uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin, bir gıda mühendisi gözetiminde oluşturulmuş olan bu beslenme programının dışında kalmamasını öneriyoruz. Ancak yemek salonlarında yemek yemeyen öğrencilerimiz, kantin ve kafeteryadan faydalanabileceği gibi evden de yemek getirip yemek salonlarında veya kafeteryada yiyebilirler.

Yemek hizmetleri ile ilgili olarak kiminle görüşebilirim?

Bu hizmetlerle ilgili olarak -dahili telefon numarası 146 olan- Okul İdare Amiri ile görüşebilirsiniz.

Kantin ve kafeteryada satılan ürünlerin fiyatları nasıl belirleniyor?

Kantin ve kafeteryada satılan ürünlerle ilgili fiyatlar her yıl Eylül ayında en az dört okulun (ikişer tane özel ve resmi okul) fiyatları araştırılarak belirlenmekte, ardından okulumuzun ilgili birimlerinin kontrolü ve onayı ile satış bedelleri tespit edilmektedir.

Öğrenciler öğle tatilinde yemek için dışarıya çıkabiliyor mu?

Okulların çok geniş kapsamlı görev ve sorumlulukları vardır. Okullar öğrencileri akademik olarak üst düzeye taşımaya ve iyi birer yurttaş olmaları için gerekli donanımı kazandırmaya çalışırken onların güvenliği için de tedbirler almak durumundadırlar. Daha önce örnekleri yaşanan olumsuz durumlar nedeniyle -İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden okullara gönderilen yazıya da istinaden- öğrencilerimizin sabah okula girişlerinden son ders zili çalana kadar teneffüslerde (yemek teneffüsü dahil) okul bahçesinden dışarı çıkmalarına izin verilmemektedir. Okul dışına çıkacak öğrenciler ancak velilerinin nezaretinde ve imza karşılığında okuldan ayrılabilmektedir. Bu durum ilköğretim öğrencilerinin tamamı için titizlikle uygulanmakta; yaşları itibarıyla farklı bir grubu temsil eden lise öğrencilerinin izinleri ise evlerinin yakın olması koşuluyla okul müdürlüğünün inisiyatifinde değerlendirilmektedir. Bu tedbir, çocuklarımızı okul dışında oluşabilecek ve kendilerinin güvenliğini ilgilendiren olumsuzlukları engellemek ve geçtiğimiz yıllarda okul dışında bulundukları zamanlarda ortaya çıkan, her yetişkinin kolaylıkla gözleyebileceği disiplin zaaflarını engellemek amacıyla alınmıştır.

Evden yemek getiren öğrenciler yemek salonlarında veya kafeteryada yemek yiyebiliyorlar mı?

Evden yemek getiren öğrencilerimiz yemek saatinde (12:10 - 13:10) yemek salonlarındaki uygun masalarda veya kafeteryada yemeklerini yiyebilmektedirler.

Okulda yenilen yemekler ne şekilde denetleniyor? Yemeklerden numune alınıyor mu?

Yemeklerimiz, yemek salonlarında bulunan mutfakta kendi çalışanlarımızdan oluşan profesyonel bir ekip tarafından üretilmektedir. Gıda mühendisimizin hazırladığı yemek programı çocuk ve gençlerin günlük kalori ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenmektedir. İdare Amiri ve Okul Doktoru tarafından yemek üretim yerindeki hijyen kurallarına uygunluk ve üretim aşamaları dikkatle denetlenmektedir. Her gün üretilen tüm yemek çeşitlerinden, okul revirimiz tarafından numuneler alınmakta; bu numuneler revirde uygun koşullarda 72 saat muhafaza edilmektedir.