N. Beste Erbak

Dokuz Eylül Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği mezunu. Fransa Grenoble Stendhal III. Üniversitesinde yüksek lisans yapmıştır. 2004-2005 yılında Fransa’da Comenius hizmet içi eğitim seminerlerinde görev almıştır. 2005-2006 yılında davet edildiği İtalya Avrupa Birliği Gençlik Konferansı’na iki kez katılmıştır. Victor Hugo'nun “Sefiller” adlı romanını tam metin olarak Türkçeye çevirmiş, eser 2006 yılında yayınlanmıştır. Fransız hükümetinden eğitim bursu almıştır. 2006-2007 yılında okulumuzda kurduğu Afrodisyas Fransızca Tiyatro Topluluğu ile Macaristan’a gitmiştir. “Türkiye’de Latince” konulu inceleme yazısı Romanya Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinden başlattığı “Latincenin Dünü Bugünü” çalışmasında yayımlanmıştır. Fransa Milli Eğitim Bakanlığı, Unesco Eğitim Bölümü, Bükreş Milli Kütüphanesi ve Romanya Dambovita Bölgesi Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Voyage dans le Monde de la Lecture” adlı projenin hazırlanmasında görev almıştır. 2007'de düzenlenen Ulusal Yabancı Diller Eğitim Seminerleri’nde Fransızca Eğitimi konusunda seminer vermiştir. 2008-2011 yıllarında İzmir Uluslar arası Fransızca Tiyatro Festivali (Gros Chantier) organizasyonunda çalışmış, festivallerde beş kez okulumuzu temsil etmiştir. 2009 ve 2012 yılllarında İzmir Ekonomi Üniversitesinde, uluslar arası platformda Türkiye’de ilk kez düzenlenen Fransızca Öğretmenleri İçin Yaz Üniversitesi (Université d’Eté) organizasyon komitesinde çalışmıştır. 2009 ve 2010 yıllarında kurduğu Lise Fransızca Tiyatro Topluluğu ile 12. ve 13. İstanbul Uluslar arası Liseler Notre Dame de Sion Fransızca Tiyatro Festivali’ne katılmıştır. 2009-2010 yılında uluslar arası bir çevre örgütü olan ENO ile ortak çalışmalar yapmış ve 3. Uluslar arası Paylaşım Semineri’ne katılmıştır. 2011 Mayıs ayında Ankara “11.Tevfik D’Or” Uluslar arası Fransızca Tiyatro Festivali’ne katılmıştır. 2011 yılının Haziran ayında Fransa’nın Évreux şehrindeki Collège Pablo Neruda İlköğretim Okulunda düzenlenen “Fêtes de la Fraternité” adlı dostluk, kardeşlik ve barış temalı festivale katılmıştır. 2011 Eylül ayında Finlandiya’da ENO Uluslar arası Çevre Konferansına katılmıştır. 2012 Haziran ayında Collège Marcel Massot Okulu ile Kültürel Değişim Programı için Fransa’ya gitmiştir. Yeminli tercümanlık belgesi ve çeşitli ödülleri bulunan Erbak, Fransızca dışında İngilizce, Almanca ve İtalyanca bilir.