N. Beste Erbak

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fransızca Öğretmenliği mezunu Beste Erbak, yüksek lisansını Fransa Grenoble Stendhal III. Üniversitesinde tamamlamıştır.   2004-2005 yılında Fransa’da Comenius hizmet içi eğitim seminerlerinde görev almıştır. 2005, 2006 ve 2008 yılında İtalya Senigallia’da davet edildiği “Uluslararası Avrupa Birliği Gençlik Konferansı”nda öğrencilerimizle ülkemizi ve okulumuzu temsil etmiştir. Erbak, 2007 yılında okulumuzda kurduğu tiyatro kulübü ile ülkemizde ve Macaristan, İtalya, Kanada ve Fransa’da düzenlenen uluslararası festivallerde Fransızca oyunlar sahnelemiştir.  Bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok eğitim seminerinde Fransızca eğitimi ve tiyatro üzerine seminerler veren ve organizasyon komitelerinde yer alan Erbak, 2008-2015 yılları arasında Uluslararası Lise Fransızca Tiyatro Festivali “Gros Chantier”in organizasyon komitesinde yer alarak festivallerde lise öğrencileri ile birçok kez okulumuzu temsil etmiştir. Yeminli tercümanlık belgesi ve çeşitli ödülleri bulunan Erbak, Victor Hugo'nun “Sefiller” adlı romanını tam metin olarak Türkçe’ye çevirmiş, eser 2006 yılında yayınlanmıştır. Fransızca dışında İngilizce, Almanca ve İtalyanca bilen Beste Erbak, 2003 yılından beri Özel Ege Lisesinde çalışmaktadır.