Begüm Sözen Hıdır

Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinden pedagojik formasyon sertifikası bulunmaktadır. Bilkent Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde çift ana dal yapmaya hak kazanmıştır. 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümünde yüksek lisansa başlamıştır. Üniversitede okuduğu sırada sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştır. Çeşitli dil okullarında ve özel okullarda İngilizce öğretmeni olarak çalışmış; Primary CLIL, Teaching English to Teenagers, Liberating the Learners, Tools for 21st Century Learning & Teaching ve Principles of Teaching Young Learners konulu seminerlere katılarak sertifika almıştır. 2016 yılında Özel Ege Ailesine katıldı.