Araç takip sistemi nasıl çalışıyor?

Okulumuza geliş-gidişlerde okul servislerinin hangi güzergâhı kullandıklarının ve hangi hızda gittiklerinin görülmesini sağlayan Araç Takip Sistemi uygulamamız bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde velilerimiz günün her saatinde, araç raporlarından detay raporları alma imkânına sahiptirler. Velilerimiz, araç takibini internet sayfamızın Okul Yönetim Sistemi/ Servis- Akıllı Kart sekmesinden, Servis Takibi adımından yapabilmektedir.

Şehir dışı ve yurt dışı seyahatlerde sigorta uygulaması var mı?

Öğrenci ve öğretmenlerimizin şehir veya ülke dışı yolculuklarında “Seyahat Sağlık ve Ferdi Kaza” sigortaları yapılmaktadır.

Okul, ulaşım hizmetleri ile ilgili olarak nasıl bir anlayışa sahiptir?

Özel Ege Lisesi, öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerinin yanı sıra okula güvenli geliş gidişlerinden de kendini sorumlu hisseder. Okulumuz kendi kadrosunda bulunan şoför ve hosteslerle ulaşım hizmetini vermektedir. Araçlarımızın tamamı okulumuza ait olup 2015 veya 2016 modeldir. Araçlarımızın hepsinde koltuk sigortası mevcuttur. Bu sigorta ölüm, sakatlanma ve tedavi giderlerini karşılamaktadır.

Ulaşım hizmetlerinde sorun yaşadığımızda okulun hangi birimi ile iletişime geçmeliyiz?

Ulaşım hizmetlerinde sorun yaşandığında okulumuzun İdare Amiri ve Ulaşım Sorumlusu ile iletişime geçilebilir.

Ulaşım hizmetleri okul tarafından denetleniyor mu ?

Ulaşım hizmetleri okulumuz servisleri tarafından verilmekte, sadece ihtiyaç duyulması durumunda hukuki yükümlülükleri olan, taahhütlerinin yazılı olarak garanti altına alındığı, resmi kurumlara kayıtlı ve Özel Ege Lisesi tarafından denetlenen firmalardan ilave servisler temin edilmektedir. Okul servislerinin sabah okula geliş, dönüş ve kurs servislerinin okuldan hareket saatleri, dağıtımda bir sıkıntı olup olmadığı, sürücü ve hosteslerin neler yapmaları gerektiği, servis araçlarının kapalı otoparkımıza nasıl park edecekleri ve araçların otopark içindeki hareketleri gibi konular takip ve gözetim altındadır. Bu konularla ilgili olarak okul idaresi gerekli gördüğünde ulaşım görevlileri, sürücü ve hosteslerle toplantı yapar. Belli aralıklarla bu kişilere mesleki eğitim verilir.