Özel Ege Lisesinden Geçenler

Adı ve soyadı : Taylan Yenilmez

Lisans (üniversite ve bölüm) :  Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

Yüksek Lisans : Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi; Tinbergen Enstitüsü Ekonomi

Doktora : Erasmus Rotterdam Üniversitesi Ekonomi (devam ediyor)

Kısa özgeçmiş :  1983 İzmir doğumluyum. 2000 yılında İzmir Fen Lisesinden Özel Ege Lisesine geçtim. 2001 yılında Özel Ege Lisesinden mezun oldum. 2009 yılına kadar Boğaziçi Üniversitesinde lisans ve yüksek lisans eğitimimi sürdürdüm. 2009 yılında lisans üstü eğitimime devam etmek için Hollanda'ya taşındım. Ekonomi dalındaki doktoramı 2015 Eylül ayında savunmaya hazırlanıyorum.

Özel Ege yıllarınızda hangi ders dışı faaliyetlerde bulundunuz?

İzmir Liseler Arası Bilgi Yarışması’nda okul takımında yer almıştım. Bornova'da birinci olup il yarışmasında Karşıyaka Anadolu Lisesine elenmiştik. Yarışmaların çok zevkli ve heyecanlı geçtiğini hatırlıyorum. Bir de okul adına katıldığım satranç turnuvasında İzmir liseler birincisi olmuştum.

Okulla ilgili olarak en iyi hatırladığınız şey neydi?

Okulla ilgili hatırladığım en iyi şey öğretmenlerin yaklaşımıydı. Derslerdeki yetkinliklerinin ötesinde, bütün öğretmenler öğrencileriyle son derece sıcak bir iletişim kuruyorlardı. Öncesinde pek de alışık olmadığım bu durum, motivasyonumu çok daha yükseltmişti.

Özel Ege’de okuyan / okumak isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz?

Üniversite bölüm-meslek seçimi konusunda öğretmenlerle ders dışında da bol bol konuşmalarını tavsiye ederim. Onun dışında girmek istedikleri üniversiteleri sınav senesi öncesinde gidip görmeye oralardaki insanlarla konuşmaya çalışsınlar.