Ülfet Başol

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Eğitim Yüksekokulu’nun Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olup Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde lisansını tamamlamıştır. 1997’de Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenler Sınavı’nı kazanarak Berlin’de öğretmen olarak görevlendirilmiştir. Öğretmenlik yaşamı boyunca birçok kez takdirname ve teşekkürle ödüllendirilip üç kez kademe ilerlemesi almıştır. Mesleği ile ilgili çok sayıda kurs ve seminerlere katılmıştır. Derslerde yaptığı etkinliklerle ilgili olarak ODTÜ okullarının hazırladığı Yaratıcı ve Yenilikçi Öğretmen Semineri’ nde(Denizli-2006)ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın hazırladığı 7. Yaratıcı Öğretmenlik Semineri’nde (İzmir- 2010)“Yaratıcı Yazı Uygulamaları “ konulu bildiri sunmuştur. Resmi okullarda 21 yıl çalışıp emekli olduktan sonra özel bir okulda sınıf öğretmeni olarak çalışmıştır. Alanı ile ilgili katıldığı kurs ve seminerler: *Fen Tabiat Araçlarını Kullanma Kursu (Denizli, 1986) *Türkçe öğretimi (Denizli, 1989) *Resim-iş Kursu (Ordu, 1990) *İşitme Engellilerin Eğitimi Kursu (Denizli, 1991), *Grup İşitme Cihazları ve G.İ.Y.E Araçları Kullanma Kursu (Denizli, 1991) *Folklor Kursu (Denizli, 1983) *Bilgisayar Kullanım Kursu (Denizli, 2001) *Badminton Temel Çalıştırıcı Kursu (Denizli, 1996) *Eğitim Yönetimi Kursu M.E.B (Eskişehir, 2000) *Almanca Kursu M.E.B (Ankara, 1998) *Sınıf, Zaman ve Toplantı Yönetimi Semineri (2006, Denizli) *Öğrenmeyi Öğrenme Konulu seminer (2007, İzmir) *Liderlik ve Lider Davranışları, Prof. Dr. Ahmet İNAM (İzmir, 2008) * İnsan, Bilim ve Eğitim, Prof. Dr. Bozkurt GÜVENÇ (İzmir, 2008), *Hata Üzerine Çeşitlemeler, Nihat DEMİRKOL (İzmir, 2009) *Eğitimde Yeni Yaklaşımlar, Prof.Dr. Ömür AKYÜZ(İzmir,2009) *Heterojen Özellik Gösteren Sınıflarda TA Modeliyle Sınıf Yönetimi, Yard. Doç. Dr. Halis ÖZERK (İstanbul, 2009) *Etkin Karakter Eğitimi, Doç. Dr. Halil EKŞİ (İstanbul, 2009), *Öğretimde Yaratıcı Drama Uygulamaları ve Atölye Çalışmaları(İzmir-SEV-2010), *Yaratıcı, Yenilikçi Öğretmen Semineri(İzmir-2010)