Mehmet Kutlay Tunç

Ortaklar Öğretmen Okulu’nu ve Ortaklar Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. 1 Şubat 1979 tarihinde Sivas Merkez Karacalar Köyü İlkokulu’nda başlayan öğretmenliği boyunca Beden Eğitimi, İş Eğitimi öğretmenliği kurslarına katılarak öğretmenlik sertifikası almış, çeşitli dönemlerde bilgisayar kurslarına ve ölçme-değerlendirme kursuna katılmıştır. Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarında ve uygulamalarında aktif rol almış, yeni ilköğretim programının oluşturulmasında seminer ve kurslara katılarak görev yapmıştır. Özel Ege Lisesi’ne katılmadan önce çalıştığı son okulun Yeşil Bayrak ödülü kazanmasında etkin rol almıştır. Çalıştığı kurumlarda ödüllü çalışmalarda bulunmuş olan Tunç, birikimlerini ve deneyimlerini kullanarak araştırmacı ve üretici çalışmalarına devam etmektedir.