Özel Ege, akademik başarıyla birlikte öğrencilerine sanatla iç içe büyümeleri için her türlü olanağı sunar. Öğrencilerimiz görsel sanatlar ve müzikle iletişim becerilerini geliştiriyor, dans ederek, şarkı söyleyerek kendilerini rahatlıkla ifade edebiliyor.

Öğrencilerimizin kendilerini tanıması ve yeteneklerini keşfedebilmesi için uzun soluklu sanat yolculuğunu küçük yaşlardan itibaren başlatıyoruz. Estetik algı eğitimi, resim, müzik gelişimlerini özgün programımızla destekliyoruz. Farklı sanat akımlarını ve ressamları tanıyan öğrencilerimizin sanatsal donanımlarını geliştiriyoruz, yeteneklerimizi ortaya çıkartıyoruz.

Hayatta her şeyin bir ritmi vardır. Tıpkı Özel Ege’de her öğrencinin kendine ait özgün bir ritmi olduğu gibi. Bizim işimiz bu farklı ritimleri keşfetmek ve beslemek. Anaokulundan itibaren başlayan müzik ve ritim eğitimiyle öğrencilerimizi yetiştiriyoruz.

Halk oyunları etkinliğiyle dans ve yerel kültürü birleştiriyoruz. Kendi kültürel değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen okulumuzda bu gibi etkinliklerle öğrencilerimizin yöresel oyunları, hikâyeleri, dansları ve kültürleri tanımalarına olanak yaratıyoruz.

Yapılan çalışmalarımızı dönem içinde ve yılsonunda düzenlenen gösterilerle ve açılan sergilerle izlenime sunuyoruz. İzmir’in saygın kurum ve kuruluşlarında açılan sergilerimizde öğrencilerimizin özgün eserleri yer alıyor, öğrencilerimiz sergi açılışlarında sundukları mini dinletilerle sanatseverleri kendilerine hayran bırakacak işlere imza atıyor.

Ortaokul ve lise sıralarında sanat hayatımıza tiyatro çalışmalarını ekliyoruz. Kentin en büyük kültür merkezlerinden birine sahip okulumuzda sahne alan öğrencilerimiz, yurt içi ve yurt dışındaki festivallerin aranan isimleri arasına adlarını yazdırıyor.

Sanatın çeşitli alanlarıyla ilgilenen çocukların yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde fen bilimleri, matematik alanlarında daha başarılı olabildikleri, sosyal becerilerinin daha fazla geliştiği, kendilerini daha iyi ifade edebildikleri bilimsel araştırmalarla destekleniyor. Özel Ege’de bilim, sanat ve sosyal etkinlikleri birbirinden ayrılmaz bir bütün olarak ele alıyoruz.