Özel Ege Lisesinden Geçenler

Adı ve soyadı : Renin Canbolat Çiçek

Lisans (üniversite ve bölüm) : Boğaziçi Üniversitesi – İşletme

Yüksek lisans / doktora : Imperial College London – MSc Strategic Marketing

Kısa özgeçmiş : 1989 yılında İzmir’de doğdum. İlkokul ve lise öğrenimini Özel Ege Lisesinde tamamladıktan sonra üniversite sınavında Türkiye başarı sıralamasında 180. olarak Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandım. Üniversite yılları boyunca The Coca-Cola Company ve Google gibi uluslararası şirketlerde uzun dönemli staj programlarına katıldım. Mezun olduktan sonra yüksek lisans öğrenimi için İngiltere’ye giderek Imperial College London’da Stratejik Pazarlama üzerine master yaptım. Türkiye’ye döndükten sonra Vodafone’da Bölgesel Pazarlama Uzmanı olarak çalışmaya başladım. 2013 yılında Microsoft’a Ortadoğu ve Afrika bölgesi MACH (Microsoft Academy for College Hires) programıyla katılan Renin Canbolat Çiçek, Nisan 2014’ten bu yana Windows Kurumsal Ürün Pazarlama Müdürü olarak görev yapmaktayım. Hobilerim arasında farklı ülkelere seyahat ederek yeni kültürlerle tanışmak, fotoğrafçılık, yemek yapmak ve yüzmek bulunuyor.

Sizce Özel Ege, öğrencilerine nasıl bir katkı sağlıyor?

Özel Ege kullandığı aktif öğretim modeli ve öğrencilerini teşvik ettiği sosyal aktiviteler sayesinde, onların küçük yaştan itibaren kendine güvenen, araştırmacı, ekip çalışmasını bilen, kendine, çevresine ve topluma katma değer sağlama hedefini taşıyan bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlıyor.

Özel Ege’nin sonraki yaşantınız üzerinde nasıl bir etkisi oldu?

Özel Ege’de ilkokul yıllarından başlayarak grup projelerinde ekip çalışmasını, akademik araştırmayı ve etkin sunum yapmayı öğrenmek hem üniversite hayatımda hem de iş hayatımda daha başarılı olmama katkı sağlandı. Ayrıca, ilkokuldan itibaren almaya başladığımız bilgisayar dersleri teknolojiye olan ilgimin temellerini oluşturdu. Microsoft gibi bir teknoloji devinde çalışma hayalini de ilk defa 10 yaşındayken Özel Ege’de bilgisayar dersinde MS-DOS üzerinde kod yazmayı öğrendiğimde kurmuştum. Bugün bu hayalim gerçek oldu.

Özel Ege’de okuyan / okumak isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz?

Özel Ege’de okuyan öğrencilere, Özel Ege’nin onlara sosyal ve kültürel alanlarda sağladığı fırsatları değerlendirerek kendilerini geliştirmelerini ve özellikle İngilizce öğrenimini birinci öncelikleri haline getirmelerini tavsiye ederim. Hızla değişen dünyada, internet başta olmak üzere gelişen farklı teknolojiler sayesinde bilgi akışı ve üretimi inanılmaz hız kazandı. Artık dünyanın bir ucunda üretilen bir bilginin diğer ucuna ulaşmasının sadece saniyeler alıyor. Öğrencilerin rekabette avantaj yaratacak fırsatları yakalamaları, kendilerini sürekli geliştirebilmeleri ve dünya vatandaşı haline gelebilmeleri için İngilizcelerinin çok iyi düzeyde olması önemli bir gereklilik. Ayrıca, günümüzde bilgiler o kadar hızlı değişiyor ve gelişiyor ki, öğrenme okul yıllarında bitmiyor. Öğrencilerin kazanmalarını tavsiye edeceğim bir başka önemli özellik de, okul yıllarında araştırma yeteneklerini en iyi şekilde geliştirerek, bilgileri ezberlemek yerine, ihtiyaç duydukları bilgileri nasıl en hızlı şekilde edinebileceklerini öğrenmeye odaklanmaları.