(Bu belge okulun internet sayfasında zaman zaman güncellenmektedir.)

ÖZEL EGE'DE HAYAT

Özel Ege Lisesi sağlam bir eğitim-öğretim sistemi ve özgün uygulamalarla öğrencilerini akademik anlamda orta ve yükseköğrenime en üst seviyede hazırlamaya çalışan bir kurumdur.  Bununla birlikte çok yüksek akademik puanlar, öğrencilerin gelecekteki eğitim ve iş yaşamında en parlak kariyeri yapacağının veya sosyal yaşamında mutlu olacağının garantisi değildir.  Bir bireyin mesleki hayatta başarılı olması ve hayattan doyum alması için kendini ortaya koyabileceği, keyif alabileceği uğraşılara da sahip olması gerekir.  Okullar bir müfredatı gerçekleştirmeye çalışırken öğrencilerinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda onlara bir sosyal donanım kazandırmanın da çabası içindedir.

Okulumuzdan mezun olacak öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyal yönü kuvvetli, entelektüel birikime sahip, sporun pek çok branşını tanıyan, güzel sanatlara ilgi duyan, takım çalışmasına yatkın, toplum önünde kendini ifade edebilen, yabancı dillerle tanışık bireyler olmasını sağlayacak atmosferi yaratmak mesaimizin önemli bölümünü oluşturmaktadır.  Bu çabayı sürdürürken her öğrencinin nihayetinde bir çocuk olduğunun ve hayatı tüm renkleriyle yaşaması gerektiğinin bilinciyle hareket ederiz.

Özel Ege’de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yaş gruplarına uygun etkinlik ve kulüp çalışmaları planlanarak öğrencilerin değişik branşlarda kendilerini ifade edebilmesi hedeflenir.  Bu çalışmalar okul saatleri içinde ve uzman eğitim kadrosu tarafından yapılmaktadır.  Öğrenci, özel bir yeteneği olup olmamasına bakılmaksızın dramadan satranca, yüzmeden basketbola, Scrabble’dan fotoğrafçılığa, Lego-Robotikten mitolojiye kadar 36 değişik branşta etkinliğe katılabilir ve kendini geliştirebilir.  Öğrencinin herhangi bir spor dalında veya branşta ne kadar yetenekli olduğu değil, ne kadar istekli olduğu dikkate alınıp herkese fırsat eşitliği sunularak kendini keşfetmesine olanak sağlanır.

Tüm bu etkinliklerin gerçekleşmesi için fiziksel koşullara ve donanıma da sahip olunması gerektiğini bilen okulumuz yatırımlarını yıllarca sürdürerek yerleşkesini her türlü ihtiyaca cevap verecek düzeye getirmiştir.  Yaklaşık 20.500 metre kare üzerine kurulmuş olan okul yerleşkesi, her yaş grubunun ayrı bloklarda eğitim öğretim gördüğü binaların dışında yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonlarının bulunduğu spor sarayı, her detayı düşünülmüş kulis, fuaye alanları ve 575 kişilik koltuk kapasiteli Yüksel Eraslan Kültür Merkezi, aynı zamanda halka açık bir kütüphane olan ve yaklaşık 68.500 basılı materyaliyle okul kütüphanesi, öğrencilerin okulun içinde transferini sağlayan yer altı otoparkının yanı sıra oyun parkları, spor alanları ve yeşil alanlarla ihtiyacı karşılayabilmektedir.

Spor sarayımız, okul takımlarının yanında İzmir’de gerçekleşen çeşitli müsabakalara da ev sahipliği yapmaktadır.  Kültür merkezimiz İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı, Bornova Belediyesi, özel tiyatrolar ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan işbirlikleri sonucunda öğretim yılı boyunca çeşitli konser, gösteri, toplantı ve seminerleri bünyesinde gerçekleştirmektedir.  Ayrıntılı şekilde hazırlanan kültür merkezi program arşivine internet sayfamızdan ulaşılabilmektedir.

"Özel Ege'de Son 365 Gün" tamamı için tıklayınız...