Okul öncesi binamız toplam 1392 metrekare kapalı alana (zemin + 1. kat) sahiptir.  Binada yönetici odası, öğretmenler odası ve ortak kullanım alanları dışında 11 adet oyun etkinlik odası  (ortalama her biri 45 metrekare olmak üzere) bulunmaktadır.  Her oyun etkinlik odası içinde lavabo ve tuvalet mevcut olup, kapı ve pencerelerde jaluzi sistem kullanılmaktadır. Dış cephesinde ısı yalıtımı yapılan ve her türlü teknik tesisata (TV, bilgisayar, kamera ve ses sistemine) sahip olan binada yangın alarm ve söndürme sistemi (spring) de bulunmaktadır.  Binanın ön ve güney cephesinde çocuk oyun parklarına yer verilmiştir.

Binayla ilgili detaylar düşünülürken çocukların merakla yaklaştıkları canlı hayatı da unutulmadı.  Bekleme salonunda 3 metreye 1,2 metre ebadında bir balık akvaryumu, küçük aşçılar için hünerlerini sergileyecekleri mutfak ve geleceğin sanatçılarının ilk eserlerini verecekleri sanat atölyesi öğrencilerin kullanımına sunulacaktır.