Skip Navigation LinksAna Sayfa Okul Öncesi Duyurular Minikler Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi
27 Şubat 2013

Gezi Albümü için...

Öğrencilerimizle beraber Ege Üniversitesinin eski Levanten köşklerinden 19.yüzyılın Ballian Konutu’nda kurulan Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları müzesini gezdik. Binanın alt katında gördüğümüz kağıtları incelerken kağıt tarihi ile ilgili ilginç bilgiler edindik. Yüzyıllardır kullandığımız kağıdın nelerden yapılabileceğini ve nelerden yapıldığını görünce çok şaşırdık. Dünya renkli kağıtlar, günümüz renkli kağıt sanatçıları ve modern kağıt sanatını, matbaa, baskı teknikleri hakkında sorular sorduk. Özellikle Kağıt Değirmeni çok canlı hatta gerçek gibiydi. Büyük bir heyecan ve inanılmaz bir merakla merdivenleri çıktık. Bizi daha neler bekliyor olabilirdi? Dünyanın en küçük kitabıyla tanıştık. Minyatür kitabı bir büyüteç yardımıyla görebildik. Kitap biçimleri, Kitap Sanatları, Sanatçı Kitapları ile tanıştık. Her anlatılan bilgi çok ilginçti. Gezerken bize bu konuda bilgi veren ve aydınlatan Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Danışma Kurulu Koordinatörü Nedim Sönmez’e ve bizi güler yüz ile karşılayan ekibine teşekkür ederiz.

{ Geri }
Online : 37     Günlük Ziyaretçi : 663