Özel Ege Lisesinden Geçenler

Adı ve soyadı Melih Demirel

Lisans (üniversite ve bölüm) : Bilkent Universitesi / Endustri Muhendisligi

Yüksek lisans / doktora : Cullinary Institute of America : Mutfak Sanatlari

Kısa özgeçmiş : Bilkent Endüstri Mühendisliğini bitirdikten sonra, New York`a her zaman merakım olan mutfak sanatları konusunda eğitim almaya gittim. 7 yılı ( egitim + is hayatı) tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri döndüm. İstanbul’da Türk mutfağını modern tekniklerle yorumlayıp, Dünya mutfaklarında hak ettiği yere getirmeyi misyon edinmiş durumdayım.

Özel Ege’deki yıllarınız nasıldı?

Ozel Ege yıllarımda henüz lisedeki genç ve dünyadaki her şeye hükmedebileceğime inanan biriydim. Öğretmenlerimizin bizler için yaptığı çoğu şeyi ve burada aldığımız eğitimin değerini mezun olduktan sonra daha iyi anliyorsunuz.

Sizce Özel Ege, öğrencilerine nasıl bir katkı sağlıyor?

Özel Ege’de aldığım sağlam eğitim temeliyle hem Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birine girdim hem de mühendislik okurken oldukça rahat ettim diyebilirim. Bunun dışında burada aldığım eğitimle analitik bakabilme, çözüm odaklı olabilme yetisi kazandığıma inanıyorum.

Özel Ege’nin sonraki yaşantınız üzerinde nasıl bir etkisi oldu?

Bana verdiği sağlam eğitimin dışında burada harika arkadaşlıklar edindim ve bu arkadaşlarımın da bugün güzel noktalarda ve başarılı olduğunu görmek beni gerçekten gururlandırıyor.

Özel Ege’deki yabancı dil öğretimiyle ilgili olarak ne düşünüyorsunuz?

Ben tüm eğitim hayatim boyunca İngilizce eğitim gördüm ve Özel Ege’de aldığım eğitimle üniversite ve sonrasında da sıkıntı çektiğimi söyleyemem.

Özel Ege yıllarınızda hangi ders dışı faaliyetlerde bulundunuz?

Açıkçası ben lise yıllarımda da aktif bir insandım. Futboldan, sörfe pek çok ilgi alanım oldu.

Okulla ilgili olarak en iyi hatırladığınız şey neydi?

Okul sahibinin öğrencilerle gerçekten ilgilenmesi. Koltuğuna yaslanıp eminim hayatına devam edebilirdi ancak hepimizle gerçekten ilgilenmesi beni çok etkilemişti.

Özel Ege’de okuyan / okumak isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz?

Derslerle sınırlı kalmayıp, okulun sunduğu tüm sosyal imkânlardan faydalanarak, çok yönlü bireyler olmak için çabalamalarını tavsiye ederim