Kütüphaneye yeni gelen kitapları nasıl izleyebilirim?

Kütüphane internet sayfasındaki “Eser Dağılımı / Son Eklenen Eserler” sekmesinde yeni gelen eserleri görebilirsiniz.

Kütüphane hangi saatler arasında açıktır?

Kütüphanemiz hafta içi 09.00-18.00, Cumartesi günleri 09.00-14.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kütüphanenizde her konuda kitap bulmak mümkün mü?

Kütüphanemiz bir okul kütüphanesi olmasının yanında bir araştırma kütüphanesidir. Bu nedenle kütüphanemizde her konuda kitap bulmak mümkündür. Kütüphaneye ait internet sayfasındaki “Eser Dağılımı” sekmesinden, alınan eserlerdeki kitap sayısı değişikliklerini izleyebilirsiniz.

Kütüphaneye üye olduğumuzda dışarıya kitap çıkartabiliyor muyuz?

Kullanıcıların üç adet kitap alma hakkı vardır. Kitaplar belli bir süreliğine verilir; ancak süre uzatılabilir.

Öğrencinin kütüphaneden yararlanabilmesi için ayrıca bir kart gerekiyor mu?

Hayır. Öğrenci akıllı kartları okulumuzdaki tüm birimlerde ortak kullanılmaktadır.

Kütüphaneye üye olmak için ne yapmam gerekir?

Okul çalışanları, öğrenciler ve emekli öğretmenler bir fotoğraf ile kütüphanemize ücretsiz üye olabilirler. Okulumuz lise mezunları yıllık üyelik ücretinin yarısını ödeyerek; dış kullanıcılar (veliler, okuldan ayrılan öğrenciler, çevre kesimden gelenler) yıllık üyelik ücreti karşılığında kütüphanemize üye olabilirler. (Üyelik ücreti 70 TL'dir. Abonelik koşulları her yıl güncellenmektedir.)

Kütüphanede hangi periyodik yayınlar mevcuttur?

Kütüphanemizde Türkçe ve yabancı dilde çeşitli konularda süreli yayınlar mevcuttur: Populer Science, Roman Kahramanları, Oyun Dergisi, Meraklı Minik, Eğitim Yönetimi,Time, Sözcükler, Arkeoloji ve Sanat, National Geographic US, Türk Dili, Bilim Çocuk, Sanat Dünyamız, Evim, Ed., Cogito, Kitaplık, National Geographic Türkiye, Varlık, Chip, PC Net, Insight Turkey, Bilim Teknik, Bilim ve Gelecek, Atlas, Atlas Tarih, Artı Eğitim, Altyazı, Yedi Kıta, Milliyet Sanat. Bu yayınlar 1999 yılından itibaren belli zaman aralıklarıyla ciltlenerek arşivlenmiştir. Ayrıca süresi belli olmayan almanak ve konu bibliyografyası mevcuttur.