Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan

Şubat 1998’den bu yana Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi olan Yansı Eraslan, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ve Türkiye Kalite Derneği
(KalDer) üyesi, Eraslan Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili, İzmir Makine Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanıdır.  Türkiye Özel Okullar Birliği yönetim kurulunda, İzmir Ticaret Odası “Eğitim Kurumları” meslek komitesinde ve oda meclisinde görev yapmış; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde eğitim sektör kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur.

Hâlen Özel Ege Lisesinde “Yönetim Bilimi” dersini vermekte olan Eraslan, 1997-2011 yılları arasında Ege Üniversitesi İşletme, İktisat ve Uluslararası İlişkiler bölümleriyle Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde “Finansal Yönetim,” “Uluslararası Finansman” ve “Liderlik, Yönetim ve Değişim” adlı dersleri vermiştir.

Ortaokul ve liseyi Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamlamış olan Eraslan, “Enflasyon ve İşletmeler Üzerindeki Etkileri” konulu teziyle Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Connecticut Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı (MBA) yapmıştır.  Yüksek lisans eğitiminin ikinci yılında araştırma asistanlığı yapmış ve bitirme derecesi ile onur ödülü almıştır.  Connecticut eyaletinin başkenti Hartford’daki “Finansal Analistler Derneği” tarafından finansman branşında üstün başarı gösteren öğrencileri teşvik amacıyla ve sadece bir uluslararası öğrenciye verilen bursu kazanmıştır.

Yansı Eraslan bir sonraki lisansüstü çalışmasını (Ed.M.) Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yapmış ve Uluslararası Eğitim Politikası yüksek lisans programını tamamlamıştır. Gerek gelişmiş, gerekse gelişmekte olan ülkelerin eğitim politikaları üzerinde araştırmalarda bulunmuş olan Eraslan, Eğitim Bilimleri dalında yaklaşık iki düzine makalenin yazarıdır.

Son yüksek lisansını (MPA) Harvard Üniversitesi John F. Kennedy School of Government bünyesinde Edward S. Mason Fellow olarak Kamu Yönetimi dalında yapan Eraslan, ilgisini özellikle mikroekonomi, makroekonomi, liderlik, müzakere analizi ve uluslararası ilişkiler alanlarına yoğunlaştırmıştır.  Ulusal güvenlik, kalkınma politikası ve global yönetişim başta olmak üzere çeşitli alanlarda araştırmalar yapan Eraslan, çok sayıda makale kaleme almıştır.

Eğitim ve liderlik konularında çeşitli kurum ve kuruluşlardan konuşmacı olarak davet alan Yansı Eraslan’ın yerel ve ulusal gazetelerle meslek odalarının yayınlarında yer almış olan yazıları bulunmaktadır.

İngilizce bilen Eraslan’ın hayali, dünyanın dört bir yanında kilit noktalarda görev yapacak Türk gençleri yetiştirmektir.  Yansı Eraslan, Ebru Eraslan’ın eşi, Kerim ve Nur’un babasıdır.

Makale, Bildiri ve Yayınlar:

Raporlar ve Değerlendirmeler:

• Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği.  5580 Sayılı Kanunla İlgili Görüşler.  Haziran 2009.
  • Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği.  Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğüne İletilmek Üzere İstenen, Özel Okullar ve Veliler Açısından Vergi Uygulamaları.  Nisan 2004.
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği.  Millî Eğitim Bakanlığının Müfredat Programlarının Yenilenmesi Çalışmaları.  Kasım 2003.
  • Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği.  Millî Eğitim Bakanlığının Müfredat Programlarının Yenilenmesi Çalışmaları.  Haziran 2003.
  • Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği.  Millî Eğitim Bakanlığının Özel Okullardan Hizmet Satın Almasına İlişkin Görüşler.  Nisan 2003.
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eğitim Sektör Kurulu.  Yükseköğretim Anayasa ve Yasa Değişikliği Taslağı Üzerine Görüşler.  Mart 2003.
  • Ege Bölgesi Özel Okullar Derneği.  Hazine Müsteşarlığı Tarafından İstenen, Özel Öğretim Sektöründeki Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Görüşler.  Mart 2003.
  • Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü.  Özel Öğretim Kurumlarında Çalışan Öğretim Elemanlarının Özlük Hakları Hakkında Değerlendirmeler.  Ağustos 2000.
  • Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği.  Müfredat ve Eğitim Yöntemleri Komisyonu İçin Hazırlanan Rapor.  Şubat 2000.
  • Ege Bölgesi Özel Okullar Derneği.  Özel Öğretim Kurumları Öğrenci Ücretleri Tesbit ve Tahsil Yönetmeliği Üzerine Hazırlanan Rapor.  Şubat 2000.
  • Ege Bölgesi Özel Okullar Derneği.  Özel Öğretim Kurumları Öğrenci Ücretleri Tesbit ve Tahsil Yönetmeliği’nin Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine İlişkin Yönetmelik Üzerine Hazırlanan Rapor.  Ocak 1999.