Özel Ege Lisesinden Geçenler

Adı ve soyadı : Kemal Aksoy

Lisans (üniversite ve bölüm) : Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Yüksek Lisans : Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Doktora : İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı

Kısa özgeçmiş :

20 Mayıs 1992 yılında İzmir’de doğdum. İlkokula Emlak Bankası Mavişehir İlköğretim Okulunda başladıktan sonra ilkokul 3. Sınıfta Özel Ege Lisesine geçiş yaptım. Liseye de Özel Ege Lisesinde devam ettim. 2015 yılında üniversite eğitimimi Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde tamamladım. İzmir, Alsancak’ta Efe Dental Klinikte ortak ve hekim olarak çalışmaya başladım. 2016 yılının Şubat ayında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalında doktora eğitimime başladım ve aynı zamanda araştırma görevlisi olarak üniversitede çalışıyorum. Üniversitedeki ve özel kliniğimdeki çalışmalara hâla devam ediyorum.

Özel Ege yıllarınızda hangi ders dışı faaliyetlerde bulundunuz?

Özel Ege Lisesinde uzun yıllar eğitim gördüm. Birçok faaliyette şahsen bulundum. Okul bando takımında zil çalıyordum. Harvard MUN’e 2 defa gitme, üç yıl üst üste TÜBİTAK bilimsel proje yarışmalarına katılma fırsatım oldu. Okul orkestrasında klavye çalıyordum. 2009 mezunlarının mezuniyet töreninde sunuculuk yapma fırsatım olmuştu. Daha nice tören ve müsamerede gönüllü olarak görev aldım ve aktivitelerde bulundum.

Okulumuzda verilen yabancı dil eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Okulun yabancı dil eğitiminin akademik hayatıma çok katkısı oldu. 10 yıl Özel Ege Lisesinde yabancı dil eğitimi aldım. Birinci yabancı dil eğitimimiz İngilizce olduğundan, İngilizcemin iyi olduğunu düşünüyorum. Yabancı dil sınavlarında hiç sıkıntı yaşamadım ve İngilizce için Özel Ege Lisesi haricinde hiç eğitim almadım. Okulumuzda alınan eğitim haricinde kesinlikle tüm fırsatlarda yurtdışında birebir pratik yapmanın da İngilizce eğitimi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. İkinci yabancı dilim ise üniversite sınavı telaşesiyle lise yıllarında kaynadı gitti. Değerini şimdi fark ediyorum.

Okulla ilgili olarak en iyi hatırladığınız şey neydi?

Dostluklarım. O kadar temiz, o kadar iyi niyetli dostluklarmış ki. Dönüp baktığımda en kıymetli anılarım; dostluklarım, olarak görüyorum. Ne parayla satın alınabilir ne de tekrar bulunabilir. Hala en yakınlarımda lise arkadaşlarım var.

Özel Ege’de okuyan / okumak isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz?

Hayatta hep meslek kazanmak ve geleceği planlayarak geçiriyoruz günlerimizi. Lise yılarını dolu dolu geçirmek; ders çalışmak kadar gezmek ve kişisel gelişimi sağlamak çok önemli bence. Dönüp baktığımda lise yıllarımı özlüyorsam, lise yıllarımı hatırlıyorsam hep dolu dolu geçen zamanlarım sayesinde. Şu an bulunduğum konumdan, işimden hayatımdan çok mutluyum. Bu mutluluğu sağlayan şeyde kesinlikle bu temellerin katkısı var.