ÖZEL EGE LİSESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI KAYIT İŞLEMLERİ

1. KAYIT KOŞULLARI : Okul öncesi ile ilkokul 1., 2. ve 3. sınıflar için ön görüşme, ilkokul 4. sınıf ve daha üst sınıflar için yazılı sınav yapılacaktır.  Lise 9. sınıfa TEOG sınavları sonrasında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji derslerinin sonuçlarına göre öğrenci alınacaktır.  Ön görüşmeler hafta içi 09:00-16:30, Cumartesi günü 09:00-13:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Tüm ön kayıt ve burs başvuru işlemleri www.egelisesi.k12.tr adresi üzerinden yapılabilmektedir.

2. ÖN KAYIT VE KESİN KAYIT : Ön kayıtlar tüm sınıflarda 13 Şubat 2017 tarihinde başlayacaktır.  Ön kayıt; okul öncesi, ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf gruplarında öğrenciyle ön görüşme yapılması, daha üst sınıflarda Okul Giriş Sınavına katılım için işlem yapılmasıdır.  Kayıt bitiş tarihinden sonra kayıt yapılması, kontenjanda yer kalması durumunda mümkün olacaktır.

3. BURS İŞLEMLERİ VE BURSLULUK : Burs talebi olan öğrencilerin mutlaka başvuru yapmaları gerekmektedir.  Okul ve Vakıf bursları kesin kayıt tarihleri arasında verilecek olup, sonrasında ancak kullanılmamış burs bütçesi doğrultusunda başvuru kabul edilecektir.  Okul ve Eraslan Vakfı tarafından iki ayrı burs uygulaması bulunmaktadır:

Özel Ege Lisesi Bursları : Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olan, akademik başarı ve ekonomik ihtiyacın bir arada değerlendirildiği burslardır. Bu burslar için ailelerin aylık gelirinin belli bir parasal miktarı aşmaması şartı aranmamaktadır.

Eraslan Vakfı Bursları : Okul öncesi ve ilkokulun tüm sınıflarında uygulanan, belli bir sınırın altında aylık geliri olan ailelerin çocuklarına sağlanan ve öğrenim ücretinin %20’si tutarındaki burslardır.  Ayrıca Vakıf tarafından kısıtlı sayıda lise öğrencisi için öğrenim bursu verilmektedir.

4. OKUL GİRİŞ SINAVI :  25 Mart 2017 Cumartesi saat 10:00.

5. KESİN KAYITLAR - YENİ ÖĞRENCİLER

a. Okul Öncesi, İlkokul 1., 2. ve 3. Sınıflar

13 Şubat - 3 Mart 2017

b. İlkokul 4. Sınıf ve Daha Üst Sınıflar (Lise 9. Sınıf Hariç)

3 Nisan - 21 Nisan 2017

6. KESİN KAYITLAR - ESKİ ÖĞRENCİLER (Lise 9. Sınıf Hariç Tüm Sınıflar)

3 Nisan - 21 Nisan 2017

7. İNGİLİZCE KURSU (İlköğretim 4., 5., 6., 7. ve 8. Sınıflar)

7 Ağustos - 25 Ağustos 2017 (hafta içi her gün 8 saat).

Kursa katılması gereken yeni öğrenciler Okul Giriş Sınavındaki İngilizce kısmının sonuçlarına göre belirlenecektir. Kurs ücretsiz olup, yemek ve ulaşım giderleri öğrenci tarafından karşılanacaktır.