ÖZEL EGE LİSESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI KAYIT İŞLEMLERİ

1.         KAYIT KOŞULLARI :

Okul öncesi ile ilkokul 1., 2. ve 3. sınıflar :  Ön görüşme (hafta içi 09:00-16:00, Cumartesi günü 09:00-13:00 saatleri arasında).

İlkokul 4. sınıf ve daha üst sınıflar             :  Okul Giriş Sınavı.

Lise 9. sınıfa kayıt yapmak isteyen yeni öğrenciler için not :  Öğrenci kabulü Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri derslerini içeren Okul Giriş Sınavı ile yapılacak ve MEB tarafından yapılacak merkezi sınavın sonuçları dikkate alınmayacaktır.

Ön kayıt ve burs başvuru işlemleri www.egelisesi.k12.tr adresi üzerinden yapılabilir.

2.         ÖN KAYIT VE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ :  Ön kayıtlar 12 Şubat 2018 tarihinde başlayacaktır.  Ön kayıt; okul öncesi, ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf gruplarında öğrenciyle ön görüşme yapılması, daha üst sınıflarda Okul Giriş Sınavına katılım için işlem yapılmasıdır.  Kayıt bitiş tarihinden sonra kayıt yapılması, kontenjanda yer kalması durumunda mümkün olacaktır.

3.         BURS İŞLEMLERİ VE BURSLULUK :  Burs talebi olan öğrencilerin mutlaka başvuru yapmaları gerekmektedir.  Özel Ege Lisesi ve Eraslan Vakfı tarafından iki ayrı burs uygulaması bulunmaktadır.  Okul ve Vakıf bursları kesin kayıt tarihleri arasında verilecek olup, sonrasında ancak kullanılmamış burs bütçesi doğrultusunda başvuru kabul edilecektir.  Burslarla ilgili ayrıntılı bilgi okulun internet sayfasından alınabilir.

4.         OKUL GİRİŞ SINAVI :  24 Mart 2018 Cumartesi saat 10:00.

5.         KESİN KAYITLAR - YENİ ÖĞRENCİLER

a.         Okul Öncesi, İlkokul 1., 2. ve 3. Sınıflar

12 Şubat 2018

b.         İlkokul 4. Sınıf ve Daha Üst Sınıflar (Lise 9. Sınıf Dâhil)

2 Nisan - 20 Nisan 2018

6.         KESİN KAYITLAR - ESKİ ÖĞRENCİLER (Lise 9. Sınıf Dâhil Tüm Sınıflar)

2 Nisan - 20 Nisan 2018

7.         İNGİLİZCE KURSU (İlköğretim 4., 5., 6., 7. ve 8. Sınıflar)

30 Temmuz - 17 Ağustos 2018 (hafta içi her gün 8 saat).

Kursa katılması gereken yeni öğrenciler Okul Giriş Sınavındaki İngilizce kısmının sonuçlarına göre belirlenecektir.  Kurs ücretsiz olup, yemek ve ulaşım giderleri öğrenci tarafından karşılanacaktır.