Özel Ege Lisesinin 2017 mezunlarından Artun Silistreli, Zeynep Sezer, Can Ekicioğlu, Bilginer Sarı, Gediz Tosun ve Pelin Adanır yurt dışındaki saygın üniversitelerden kabul alarak okulumuzun gurur kaynağı oldu.

Amerika ve İtalya üniversitelerine başvuru yapan mezunumuz Pelin Adanır, Amerika’nın Minnesota Twin Cities Üniversitesi, Rutgers Üniversitesi, Pennsylvania Eyalet Üniversitesi, Michigan Eyalet Üniversitesi, Wisconsin Üniversitesi ile İtalya’nın Bocconi Üniversitesinin ekonomi bölümlerinden kabul aldı.  Mezunumuz tercihini 1848 yılında kurulan ve 38 Pulitzer Ödülü’ne sahip Wisconsin Üniversitesinden yana kullandı. Üniversitede tarımdan sanata, eğitimden mühendisliğe kadar uzanan yaklaşık 100 araştırma merkezi ve programı bulunuyor. Times Higher Education (THE) sıralamasında dünya üniversiteleri arasında 43. sırada, 2018 yılı QS World University Rankingse göre 55. sırada yer alıyor.

Mezunumuz Gediz Tosun, animasyon, multimedya, mühendislik, mimarlık, işletme, yönetim alanlarında uzmanlaşmış olan İspanya’nın La Salle-Ramon Llull Üniversitesinin animasyon bölümünden kabul aldı.  300 yıllık bir tarihi olan La Salle-Ramon Llull pazarın ve toplumun ihtiyaçlarına uyarlanacak programlar ile ön plana çıkıyor.

İngiltere ve Kanada üniversitelerine başvuru yapan mezunumuz Artun Silistreli,  Surrey Üniversitesinin uzay bilimleri ve elektrik-elektronik bölümleri ile Guelph Üniversitesinin bilgisayar bilimleri bölümünden kabul aldı. Tercihini uzay bilimleri bölümünden yana kullanan Silistreli, yükseköğrenim hayatına İngiltere’nin en profesyonel, bilimsel ve teknolojik üniversitelerinden biri olan Surrey Üniversitesinde devam edecek. Öğretim ve araştırma alanında dünya çapında bir profile ve liderliğe sahip olan Surrey Üniversitesi, Times Higher Education (THE) sıralamasında dünya üniversiteleri arasında 251. sırada, 2018 yılı QS World University Rankingse göre 272. sırada yer alıyor.

Mezunumuz Zeynep Sezer, Kanada’nın Toronto Üniversitesinin matematik-fen bilimleri bölümünden kabul aldı. Toplam 165 farklı ülkeden öğrencisi bulunan Toronto Üniversitesi, uluslararası üniversitelerin derecelendiği Şanghay Listesi’ne göre ülkesinde birinci, dünyada 25. sırada yer alıyor. Bünyesinde 700 farklı lisans programı yer alan Toronto Üniversitesi, 2018 yılı QS World University Rankingse göre 31. sırada bulunuyor.

26. dönem mezunlarımızdan Can Ekicioğlu ile Bilginer Sarı ise Bocconi Üniversitesinin ekonomi bölümünden kabul aldı.  1902 yılında kurulan ve İtalya’nın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Bocconi Üniversitesi, 2015 yılında QS World University Rankingse göre ekonomi alanında dünyanın en iyi 17. üniversitesi olarak ilan edildi. Can Ekicioğlu yükseköğrenimini İtalya’da sürdürecek.

Öte yandan tüm yurt dışı üniversitelerden kabul alan öğrencilerimiz aynı zamanda ulusal üniversite sınavlarına da hazırlandılar.

Mezunlarımızı, ailelerini ve onlarda büyük emekleri olan öğretmenlerimizi kutlarız.  Öğrencilerimizin yükseköğrenim yaşamlarında da başarılarının devamını dileriz.