Özel Ege Lisesi öğrencileri yurtdışı işbirlikleri kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nin Connecticut eyaletindeki Yale Üniversitesinde düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na katıldı.

Öğrencilerimiz, dört gün süren konferans kapsamında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik, UNESCO, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, vb. gibi çeşitli komitelerde Avustralya ve Monako’yu başarıyla temsil etti. New Haven kentinde gerçekleşen konferansın ardından New York’ta da üç gün geçiren öğrencilerimiz çeşitli kültürel turlara katılma olanağı buldu.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerimizden Simay Gülgün ve Janset Güney ile lise öğrencilerimiz İpek Kurtoğlu, Pelin Adanır, Deniz Cangı, Suna Mertoğlu, Ekin Sarıkaya, Karya İslamoğlu, Güneş Baskes, Kaan Fanosçu, Hakkı Burak Okumuş, Arda Açıksöz, Gediz Tosun, Çağlar Çakmak, Bilginer Sarı ve Arda Kabakoğlu’ndan oluşan Yale MUN ekibine Fransızca öğretmeni Sırma Kuzukulak ve İngilizce öğretmeni Pınar Dursun liderlik etti. Öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı kutlarız.