Özel Ege Lisesi öğrencileri yurt dışı işbirlikleri kapsamında ABD’nin New Haven şehrinde düzenlenen Yale Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na (MUN-Model United Nations) dördüncü kez katıldı. 18 - 26 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşen ve her ülkenin başka bir ülkeyi temsil ettiği konferansta öğrencilerimiz Brunei ve Lihtenştayn adına küresel sorunlara çözüm aradı.

Özel Egeliler konferansta silahsızlanma, insan hakları, hukuk gibi çeşitli komitelerde delege olarak son derece önemli evrensel konularda çözüm ortağı oldu. Öğrencilerimiz aynı zamanda Yale Üniversitesini ziyaret etme ve bu okuldaki eğitim olanakları hakkında bilgi alma fırsatı da buldu.  New York’ta gerçekleştirdikleri gezilerde şehrin ünlü merkezlerini ziyaret eden Özel Egeliler çeşitli kültür turlarına katıldı.

Ağustos ayından bu yana başlayan yoğun bir programla konferansa hazırlanan öğrencilerimiz, bu süreçte yabancı dillerini geliştirme olanağı bulurken dünya sorunları, ekonomi ve politika hakkında pek çok yeni bilgi edinmişlerdir. Özel Ege Lisesi 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri Eleni Barbu, Berk Üvey, Destina Karpat, Başak Güllükaya, Bora Bölükbaşı, Furkan Adıgüzel, Yağmur Eryalçın, Lidya İslamoğlu, Selin Altun, Başar Alptekin, Ümit Enes Güler, Dilara Şekuri ve Nilüfer Kemer’den oluşan Yale MUN ekibine İngilizce Öğretmeni Murat Dinçdem  ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ceyda Akşehir liderlik etmiştir.

Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.