Ünlü animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu, Özel Ege Lisesinin konuğu olarak geldiği İzmir'de yaklaşık 1500 öğrenciyi animasyon dünyasında sihirli bir yolculuğa çıkardı.

Fotoğraf albümü için tıklayınız.

Özel Ege Lisesi tarafından “Sen de İçindeki Coşkuyu Bir Çizgi İle Dışa Yansıt” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte Varol Yaşaroğlu, ilk önce 4. sınıf öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Öğrencilerimizin “Animasyon ve Matematik” projelerine destek veren Yaşaroğlu, onlarla gerçekleştirdiği atölye çalışmasında “animasyon nedir?”, “hangi tekniklerle yapılır?” gibi konulara yer verdi. Özel Egeli öğrencilerin animasyonu kullanarak matematik öğrenimini kolaylaştırmak için hazırladıkları ve işaret dili içeriğiyle engelli çocukların da yararlanmasına olanak sağlayacak projelerini tebrik eden Yaşaroğlu, sık sık eğitimde mizahın önemine vurgu yaptı. Daha sonra Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde Özel Ege Lisesi okul öncesi, 1., 2., ve 3. sınıf öğrencileri ile 26 konuk anaokulundan gelen öğrencilerle buluşan Yaşaroğlu, miniklere hayal kurmaları ve yaratıcılıklarını geliştirmeleri konusunda önerilerde bulundu. Sahne sunumlarıyla miniklerin kalplerini fetheden Yaşaroğlu, onlara birbirinden keyifli dakikalar yaşattı. Ardından ortaokul öğrencileri ile bir araya gelen Yaşaroğlu, animasyon tutkunu öğrencilerle çizgi dünyasının inceliklerini paylaştı. Varol Yaşaroğlu, Özel Ege Lisesi Radyosuna da konuk olarak öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Yaklaşık 1500 öğrenci ile kucaklaşan Yaşaroğlu, “Bugün benim için çok özel bir gün oldu. Bu kadar büyük bir kalabalıkla karşılaşacağımı düşünmüyordum. Kral Şakir olsun, Fırıldak Ailesi olsun gerçekten büyük sevgi ile yaptığım işler. Aynı şekilde öğrencilerden de bu sevgiyi alınca inanın çok mutlu oldum” dedi.