Özel Ege Lisesi birbirinden değerli yazar ve çizerleri ağırlamaya devam ediyor. Okulumuz Şubat ayında ünlü animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu’nu konuk edecek.

“Kral Şakir”, “Fırıldak Ailesi” ve “Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni” gibi birçok başarılı projeye imza atan Varol Yaşaroğlu, 17 Şubat 2017 Cuma günü Özel Ege Lisesinin konuğu olacak. Özel Ege Lisesi öğrencileri ile saat 11.00’de animasyon atölye çalışması yapacak olan Yaşaroğlu, saat 14.00’te Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde okul öncesi, birinci sınıf ve konuk anaokullarımızın öğrencileriyle bir araya gelecek.

Etkinliğe katılacak tüm öğrenciler için keyifli bir söyleşi olmasını dileriz.

Varol Yaşaroğlu Kimdir?

1968 yılının mart ayında İzmir’de doğdu.  İzmir Atatürk Lisesini bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1989 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Para Banka Bölümünde yüksek lisans yaptı. “Bilişim dünyası ile mizah dünyasını birleştiren” kreatif uygulamaları ile özellikle TV, internet, mobil ortamlar, yazılı ve görsel mecralar için projeler üreten Grafi2000 Prodüksiyon firmasının kurucusu. Firması ile “Grafi2000.com” internet sitesi, “Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni” TV programı, “Öyle Bir Geçer Zaman ki” TV dizisi, “Benim Adım Gültepe” TV dizisi, “Fırıldak Ailesi” çizgi filmi, “Kral Şakir” animasyon dizisi gibi birçok projeye imza attı.

Başlıca Çalışmaları

-Türkiye’nin en çok izlenen mizah ve eğlence sitesi unvanına kavuşmuş olan Grafi2000.com sitesi.

- Kanal D’de yayınlanan “bilgisayar dünyası ile mizah dünyasını birleştiren” özgün formatlı “Grafi2000 Comedy” TV programı. Özel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği tarafından 2004 yılının “En İyi Eğlence Programı” seçildi.

- Kanal D’de yayınlanan ilk Türk çizgi film dizisi: “Pembe&Mavi”.

- Kanal D’de yayınlanan ve dünyada ilk kez yapılan, özgün ve yerli bir formata sahip “Koca Kafalar” TV programı.

-TRT Çocuk’ta yayınlanan reel oyuncular ile 2d ve 3d görsellerin birleştirildiği özgün yerli bir formattaki “Acar Kafadarlar” adlı animasyon dizisi.

- ATV’de yayınlanan “Harbi Tivi” adlı günlük animasyon dizisi.

- Kanal D’de yayınlanan “Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni” programı.

- Kanal D’de yayınlanan "Öyle Bir Geçer Zaman ki" dizisi proje tasarımı.

-TNT’de yayınlanan "Şahin&Çetesi" adlı günlük dizi.

-Star TV’de yayınlanan yetişkinlere yönelik ilk çizgi film dizisi “Fırıldak Ailesi”.

-TRT Çocuk’ta yayınlanan, görselliği ile dünyada bir ilk olan “Çınar” adlı animasyon dizi.

- www.youtube.com/grafi2000 eğlence kanalı.

- CookPlus.com sponsorluğunda, www.youtube.com/grafi2000 kanalında yayınlanan Türkiye’nin ilk internet animasyon dizisi “Fırıldak Ailesi” animasyon serisi.

- Kanal D’de yayınlanan "Benim Adım Gültepe" dizisi proje tasarımı ve senaryosu.

-Cartoon Network’te yayınlanan "Kral Şakir" adlı animasyon dizi.