Ben kim miyim?

Ben Özel Egeliyim.  Üniversite sınavlarında üçüncü kez Türkiye özel anadolu liseleri birincisi olan bir okulun gurur dolu mezunuyum.

Beş yaşındaydım kapıdan ilk adımımı attığımda.  Annemin elini ilk kez bırakmanın tedirginliğiyle  önümde açılan yeni dünyanın penceresinden başımı uzatmıştım.  Benim gibi nice çocuklar vardı etrafta. Derken yanımıza biri gelip elini uzattı, adı “öğretmen”di.  Gözlerinin içi gülüyordu bana bakarken, arkadaşlarıma da.  O anda güven duygusunun ne demek olduğunu öğrendim. Sonra İngiliz, Alman ve Fransız öğretmenlerim de oldu. Bana ne dedikleri hakkında fikrim yokken onlarla oynadığım oyunlarda fark ettim ki ben de aynı dili konuşuyordum.  Koşarak satranç oynadığımız oryantiringte küçücük bedenimle strateji geliştirirken ne çok heyecanlandım, havuzda yüzerken ne çok soluğum kesildi, hamur yoğurup pişirdiğim seramiklerimi fırından sıcak sıcak alıp anneme götürdüğümde ne öpücükler aldım.

Her geçen gün etrafımda ne çok şey olduğunu fark ettim.  Daha çok merak etmeye başladım,  sordum,  sorguladım, aradığım cevaplara ulaştım. İlkokul birinci sınıfta kalem tutarken de ortaokulda okul orkestrasında davul çalarken de hep aynı duyguyu hissettim. Makale yazdım, ürettim, bir lider gibi fikrimi söylemekten de yanlış bulduğuma karşı çıkmaktan da hiç korkmadım. 600 kişinin karşısına çıkıp tiyatro sahneledim.  Maçlarda dizlerim kanadı ama o kupayı kaldırdığım an var ya, o anda yüreğim kanatlandı.  Sadece kendi memleketim için değil yaşadığım dünyanın her köşesinde yaşanan sorunlar için çözümler ürettim, yurtdışına gittim, konferanslara katılıp bildiriler sundum.

Liseye geçtiğimde, yılların da nasıl geçtiğini anlamadım bile.  Mutfak kulübünde pizza pişirirken, bilim kuruluyla proje yaparken, uluslararası akademik ortamlara davet alırken beni ben yapan her şeyimle donandım.  Cumhuriyetin değerlerini yüreğime işledim. Ne çok kez mutluluktan ne çok kez hüzünden gözyaşı döktüm.  Ülkem için dünyaya katkı sağlayacak bir anlayışla meslek hayatıma devam etmenin temelini inşa ettim. Şimdi bu koskoca 13 yılın ardından yükseköğrenim yaşamıma geçerken yalnızca başarılı değil “iyi” bir okuldan mezun olan “iyi” bir insan olmanın gururuyla karşınıza çıkıyorum.

Ben Özel Egeliyim.

Son 7 yılın üniversite sınavlarında İzmir anadolu liseleri birincisi olan bir okulun mezunuyum.

Yaşamımın tüm renkleri örülürken aynı zamanda resmî ve özel tüm anadolu liseleri arasında 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında birincilik geleneğini sürdüren bir okulun çocuğuyum.

Ben kim miyim?

Özel anadolu liseleri arasında 2003 ve 2010 yıllarında Türkiye birincisi olan, resmî ve özel toplam 1.111 anadolu lisesi arasında 2010 yılında Türkiye ikinciliğini elde eden,

2016 yılında 744 okul arasında YGS-3’te Türkiye özel anadolu liseleri birincisi olan, YGS’nin diğer puan türlerinde ise ikincilik elde eden bir okulun yapı taşıyım.

Ben,

YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6’da İzmir’deki resmî ve özel 124 anadolu lisesi ve LYS-FM’de İzmir’deki resmî ve özel 123 anadolu lisesi arasında İzmir birincisi,

Türkiye anadolu liseleri arasında 6 puan türünde de 2.340 okul arasından ilk 15’e giren tek İzmir okulunun,

LYS-FM’de 739 okul arasından Türkiye özel anadolu liseleri ikincisi,

LYS-FM’de 2.338 okul arasından Türkiye anadolu liseleri sekizincisi,

YGS derslerinde Türkiye’deki 744 özel anadolu lisesi arasında Türkçede ikinci, temel matematikte üçüncü, fen bilimlerinde ve sosyal bilimlerde dördüncü,

LYS derslerinde Türkiye’deki 739 özel anadolu lisesi arasında matematikte ve geometride birinci, felsefe ve dinde ikinci, edebiyatta dördüncü, tarihte beşinci, fizik, kimya ve coğrafyada altıncı, biyolojide yedinci  olan,

2009 yılı ve sonrasında mezunlarının yerleştiği ilk 6 üniversite ODTÜ, İTÜ, İ.D. Bilkent Üniversitesi, Ege Üniversitesi (%49’u tıp fakültesi olmak üzere), Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi olan,

Mezunlarının en çok tercih ettiği ilk 6 bölüm tıp, endüstri mühendisliği, hukuk, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve mimarlık olarak sıralanan bir okulun mezunuyum.

Ben Özel Egeliyim.

Ülkemde ve dünyada farklılıklar yaratmak üzere yola çıkıyorum.