47. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ulusal Finali'nde Kimya alanında “Farklı Bitki Ekstrelerinin Kolon Kanseri Üzerine Etkisinin İncelenmesi” konulu projeleriyle birincilik ödülü alan Özel Ege Lisesi 11. sınıf öğrencileri Karya Gülen ve Ece Bardakçı Türkiye İnovasyon Haftası’na katılımcı olarak davet aldı. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen ve 10 farklı ülkeden profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve öğrencileri buluşturacak organizasyon İstanbul Kongre Merkezinde 8-10 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrencilerimiz, Bilim Kurulu Üyesi Merve Akpınar eşliğinde organizasyonda okulumuzu temsil edecek.

Geçtiğimiz yıl Özel Ege Lisesi 12. sınıf öğrencileri Berker Alpöz ve Mustafa Emin Tos Türkiye İnovasyon Haftası’na konuşmacı olarak davet almış İnovatif Kuşak Paneli’nde görme engelliler için hazırladıkları “Akıllı Sinyalizasyon Sistemi” konulu projelerini anlatmıştı.

Girişimcilik ve inovasyon konusunda başarılı örneklerin masaya yatırılacağı İnovasyon Haftası’nda öğrencilerimize başarılar dileriz.