TÜBİTAK tarafından bu yıl 46.sı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda liseli öğrencilerimizin hazırladığı 12 proje İzmir Bölge Sergisi’nde sergilendi. Yapılan değerlendirme sonucunda ikisi biyoloji, biri bilgisayar alanında olmak üzere okulumuzun üç projesi dereceye girdi.  11-C sınıfından Aslı Aldemir ve 11- D sınıfından Selin Yurtsever’in hazırladıkları “Kanser Tedavisinde Yeni Bir Yaklaşım: Altın Nano-Partiküller” isimli proje Biyoloji kategorisinde bölge birincisi olarak okulumuzu Ankara’da yapılacak olan TUBİTAK Ülke Finali’nde temsil etme hakkı kazanmıştır.

11- B sınıfından  Berker Alpöz ve Mustafa Emin Tos’un hazırladığı “Görme Engeliler İçin Tasarlanmış Pasif RFID Tabanlı Navigasyon ve Sinyalizasyon Sistemi” isimli proje  Bilgisayar alanında ikincilik, 11-E sınıfından Elif Ege Diken ve 11-D sınıfından Ada Karadoğan’ın hazırladığı “Antibiyotik Çağı Kapanırken Bakterilerle Mücadelede Yeni Bir Çözüm: CRISPR-CAS Sistemi” isimli proje Biyoloji alanında üçüncülük ödülü elde etmiştir.

Sergiye katılarak okulumuzu başarılı bir şekilde temsil eden ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi, Özel Ege Lisesi Bilim Kurulunu ve rehber öğretmenlerimizi kutlarız.