2016-2017 öğretim yılında TÜBİTAK tarafından 48.si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın İzmir Bölge Sergisi Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde yapıldı. Özel Ege Lisesinin 4 Biyoloji, 4 Fizik, 3 Kimya, 2 Matematik, 2 Tarih ve 1 Türk Dili ve Edebiyatı alanında olmak üzere toplam 16 projesi yarışmada sergilenmeye değer bulundu. Okulumuz bir kez daha TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi’nde en fazla sayıda projesi sergilenen lise olma onurunu yaşadı.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezinde yapılan ödül töreninde Özel Egeli öğrenciler Biyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı  dallarındaki bölge birinciliğini elde ederek Ankara’da gerçekleşecek olan Ulusal Sergi’de Ege Bölgesi’ni temsil etme hakkı kazandı. Ayrıca öğrencilerimiz Biyoloji alanında bölge ikinciliği, Fizik ve Kimya alanında bölge üçüncülüğü derecelerini elde ederek toplam 6 ödülle büyük bir başarının mimarı oldu.

Dereceye Giren Projeler

Biyoloji alanında Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Dr. Onur Akpınar’ın yaptığı “Kanserden Değil, Geç Kalkmaktan Kork” adlı proje birincilik ödülü;

Tarih alanında Neslişah Kaya ve Egemen Semerci tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Hüseyin Yürük’ün yaptığı “Bir Dönemin Efsane Süpürgesi: Gırgır” adlı proje birincilik ödülü;

Türk Dili ve Edebiyatı alanında Karya Gülen ve Ece Bardakçı tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Yelda Kantarcıoğlu’nun yaptığı “Derd-i Derunu Edebiyat Olanların Mekanı: Alemara” adlı proje birincilik ödülü;

Biyoloji alanında Gökçe Lara Bodur ve Ilgın Kişioğlu tarafından hazırlanan ve danışmanlığını İlkem Sönmez’in yaptığı “Akciğer Kanserinde İlaç Direncinin Hücre Dışı Keseciklerle Aktarılması” adlı proje ikincilik ödülü;

Fizik alanında Maide İdil İspir ve Yaren Bozar tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Handan Bulut’un yaptığı “Titanyum-Slisyum Dioksit Karışımına Bakır Eklenerek Oksit Malzeme Hazırlanması Ve Optik Bant Enerji Aralığı Değişiminin Deneysel İncelenmesi” adlı proje üçüncülük ödülü;

Son olarak, Kimya alanında Arda Tavusbay ve Naz Delibaş tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Merve Akpınar'ın yaptığı "Gıda Güvenliği Analizlerinde Nanoteknolojinin Kullanımı" adlı proje üçüncülük ödülü almaya layık görülmüştür.

Tüm rehber öğretmen ve öğrencilerimizi kutlar, Ankara’daki Ulusal Sergi’de başarılarının devamını dileriz.

Fotoğraf galerisi için tıklayınız.