TÜBİTAK’ta Fizik, Kimya ve Biyoloji Birincisi Özel Egeliler.

2015-2016 öğretim yılında TÜBİTAK tarafından 47.si düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Ege Bölge Sergisi Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde yapıldı. Özel Ege Lisesinin 2 Fizik, 4 Biyoloji, 4 Matematik, 1 Kimya, 1 Tarih, 1 Sosyoloji, 1 Coğrafya ve 1 Bilgisayar alanında olmak üzere toplam 15 projesi yarışmada sergilenmeye değer bulundu. Okulumuz bir kez daha Bölge Sergisi’nde en fazla sayıda projesi sergilenen lise olma onurunu yaşadı.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezinde yapılan ödül töreninde Özel Egeli öğrenciler Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarındaki bölge birinciliğini elde ederek Ankara’da gerçekleşecek olan Ulusal Sergi’de Ege Bölgesi’ni temsil etme hakkı kazanmıştır. Ayrıca öğrencilerimiz Matematik alanında bölge ikinciliği, Fizik alanında bölge üçüncülüğü derecelerini elde ederek toplam 5 ödülle büyük bir başarının mimarı olmuşlardır.

Ödül töreninin ardından öğrenci ve öğretmenlerimiz İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Bornova İlçe Millî Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve Bornova İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Necim Eroğlu tarafından kutlanarak aynı karede yer aldı.

Dereceye Giren Projeler

Biyoloji alanında Ege Tunçgenç ve Ekin  Cücü tarafından hazırlanan ve danışmanlığını İlkem Sönmez’in yaptığı “Antibakteriyel Ve İyileşmeyi Hızlandırıcı Yara Örtüsü (Stimujel)” adlı proje birincilik ödülü;

Kimya alanında Karya Gülen ve Ece Bardakçı tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Merve Akpınar’ın yaptığı “Farklı Bitki Ekstrelerinin Kolon Kanseri Üzerine Etkisinin İncelenmesi” adlı proje birincilik ödülü;

Fizik alanında Alpbilge Aslan ve Alp Güler tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Batuhan Alparslan’ın yaptığı “Titanyum-Silisyum Dioksit Karışımının Görünür Işıkta Optik Bant Enerji Aralığının Deneysel İncelenmesi” adlı proje birincilik ödülü;

Matematik alanında Zeynep Sezer ve Güneş Başkes tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Serenay Şen’in yaptığı “Pedal Dörtgenlerinde Geometrik Eşitsizlikler” adlı proje ikincilik ödülü;

Son olarak Efe Metin ve Eda Avcı tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Ulaş Gürel’in yaptığı “Yüzey Plazmon Rezonansın Dizaynı, Üç Boyutlu Yazıcı Teknolojisi Kullanılarak Üretilmesi Ve Polimerik Malzemeler İle Etkileşiminin Görüntülenmesi” adlı proje üçüncülük ödülü almaya layık görülmüştür.

Tüm rehber öğretmen ve öğrencilerimizi kutlar, Ankara’daki Ulusal Sergi’de başarılarının devamını dileriz.