Özel Ege Ortaokulu, TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi’nde matematik dalında ikincilik ödülünü kazandı.

Öğrencileri temel bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi Eskişehir’de 22-27 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlendi.  Ülke genelinden 7.905 projenin başvuru yaptığı yarışmada 12 Bölge Merkezinde yapılan değerlendirmelerin sonucunda 23’ü biyoloji dalında, 27’si fizik dalında, 17’si kimya dalında ve 29’u matematik dalında olmak üzere toplam 96 proje Türk Dünyası Bilim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen Final Sergisi’ne katılmaya hak kazandı.

Yarışmanın 17-20 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenen İzmir Bölge Sergisi’nde “Dörtgenden Dörtgene Dönüşüm” adlı matematik projesi ile bölge birincisi seçilen 7. sınıf öğrencimiz Aslı Turan, Final Sergisi’nde Türkiye ikincisi oldu. Öğrencimizi, danışman öğretmeni Ceylin Korkmaz’ı ve Özel Ege Lisesi Bilim Kurulunu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.