İzmir Millî Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK tarafından düzenlenen 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ve 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda İzmir’den bölge birincisi seçilen proje sahibi öğrenciler, danışman öğretmenleri ve eğitim yöneticileri için tören düzenledi. Törene, danışmanlığını matematik öğretmeni Ceylin Korkmaz’ın yaptığı “Dörtgenden Dörtgene Dönüşüm” adlı Matematik projesi  ile birinci olan ortaokul öğrencimiz Aslı Turan ile  danışmanlığını Dr. Onur Akpınar’ın yaptığı “Kanserden Değil, Geç Kalkmaktan Kork” adlı Biyoloji projesi ile birinci olan lise öğrencilerimiz Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud, danışmanlığını Hüseyin Yürük’ün yaptığı “Bir Dönemin Efsane Süpürgesi: Gırgır” adlı Tarih projesi ile birinci olan lise öğrencilerimiz Neslişah Kaya ve Egemen Semerci, danışmanlığını Yelda Kantarcıoğlu’nun yaptığı “Derd-i Derunu Edebiyat Olanların Mekanı: Alemara” adlı Türk Dili ve Edebiyatı projesi ile birinci olan lise öğrencilerimiz Karya Gülen ve Ece Bardakçı, danışman öğretmenleri ve eğitim yöneticilerimizle birlikte katıldı.  Törende öğrencilerimizi kutlayan İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Öğrenciyken yaşamak istediğim bir başarıya sahipsiniz. Hepinizin Aziz Sancar gibi bilim insanları olduğunuza inanıyorum.” dedi. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutlarız.