Ortaöğretim öğrencilerinin matematik alanında yaratıcı yönlerinin ortaya çıkmasına destek olmak, onları bilimsel araştırma yapmaya özendirmek ve bu alanda öğrencilerin birbirleri ile iletişim ve paylaşımda bulunmalarını sağlamak amacıyla, 1882’de Darüşşafaka Lisesi’ni birincilikle bitiren ünlü matematikçimiz Salih Zeki adına Türkiye genelinde ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan “Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması”nın yedincisi 23-26 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlendi.

Projelerin üniversitelerin matematik bölümü öğretim üyeleri ile oluşturulan şeçici kurul tarafından değerlendirildiği yarışmada 11. sınıf öğrencilerimizden Güneş Başkes ve Zeynep Sezer tarafından hazırlanan ve danışman öğretmenliğini Serenay Şen’in yaptığı “Pedal Dörtgenlerinde Geometrik Eşitsizlikler” adlı matematik projesi ikincilik ödülü almaya hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.